Victor Campenaerts: “Ik wil de beste worden”
foto: Sirotti
woensdag 5 december 2018 om 12:06

Victor Campenaerts: “Ik wil de beste worden”

Met de uitreiking van de Kristallen Fiets voor beste Belgische wielrenner van het jaar in het vooruitzicht spreekt kanshebber Victor Campenaerts uitgebreid over zijn ambities. “Ik wil de beste worden”, is hij heel stellig tegenover Het Laatste Nieuws.

De ambitie om de beste te worden kent Campenaerts zijn gehele leven al en acht de kans hierop het grootst in zijn huidige specialisme. “Als het me in één tak ooit kan lukken om mijn ambities waar te maken, dan is dat in het tijdrijden”, klinkt hij vol zelfvertrouwen.

Qua lichaamsbouw is Campenaerts heel anders gebouwd dan concurrenten als Tom Dumoulin en Rohan Dennis, maar dit hoeft volgens de Belg zelf geen probleem te zijn. “In het tijdrijden heb je grote en sterke kerels als Dumoulin. Ik ben juist klein van gestalte maar als mijn benen naast de beentjes van Dumoulin en Dennis ziet..”, licht hij toe hoe hij het verschil maakt. “Zij rijden snel door hun hoog vermogen, maar ik kan snel rijden omdat ik aerodynamisch en efficiënt ben”, vervolgt hij zijn relaas.

Om de huidige top te kunnen verslaan doet de specialist aan micro-management. “Toch blijven er altijd kleine zaken waar je nog progressie in kan maken”, blijft de renner van Lotto Soudal ambitieus. “Zo zijn we nu bezig met speciale schoenen te ontwikkelen. Dat klinkt misschien als een minder belangrijk onderdeel, maar als je ziet dat op het WK het verschil met Dumoulin slechts een halve seconde is..”

Een eerste doel voor Campenaerts is nu zijn aanval op het werelduurrecord. “Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen betere renner ben dan Wiggins, maar op een goede dag kan ik zijn record wel breken”, klinkt het vol zelfvertrouwen. Ter voorbereiding op dit record gaat Campenaerts voor twee maanden naar Namibië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.