Victor Campenaerts is klaar voor aanval op werelduurrecord
foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2019 om 17:14

Victor Campenaerts is klaar voor aanval op werelduurrecord

Victor Campenaerts is klaar om op 16 april het werelduurrecord van Bradley Wiggins aan te vallen. De Belg wist zijn status als Europees kampioen tijdrijden waar te maken in de afsluitende chrono van Tirreno-Adriatico. “Het is mijn eerste zege in een WorldTour-tijdrit”, zo constateerde de renner van Lotto Soudal in het flashinterview.

Campenaerts was in San Benedetto del Tronto enkele seconden sneller dan de verrassende Alberto Bettiol en Jos van Emden. “Ik ben echt heel erg blij. Het leek wel een beetje op een WK tijdrijden, aangezien alle specialisten er waren”, aldus de 27-jarige renner, die het heeft over een lastige tijdrit.

“Er stond dit jaar een hele sterke wind”, aldus Campenaerts. “Hierdoor kon je veel tijd verliezen in de laatste kilometers. Ik weet van mezelf echter dat ik een sterk tweede gedeelte heb.” Dat laatste bleek wel, aangezien renners als Yves Lampaert en Mads Pedersen aanvankelijk gelijke tred wisten te houden.

Blik op het uurrecord 
Campenaerts kan zich nu volledig richten op het verbeteren van het werelduurrecord. Op dinsdag 16 april hoopt hij in het Mexicaanse Aguascalientes beter te doen dan Bradley Wiggins. “Dit geeft zeker een boost“, zo vertelde de Belg  aan Eurosport. “Maar ik heb het ook weer niet nodig, aangezien het een totaal andere discipline is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.