Victor Campenaerts keert terug naar Lotto Soudal

dinsdag 19 oktober 2021 om 10:18
Victor Campenaerts keert terug naar Lotto Soudal

Campenaerts reed eerder al voor Lotto Soudal - foto: Cor Vos

Victor Campenaerts koerst in 2022 weer voor Lotto Soudal. De 29-jarige Belg verlaat na twee seizoenen Qhubeka NextHash. De Zuid-Afrikaanse formatie verkeert financieel in zwaar weer en maakte eerder deze maand al bekend dat renners mogen uitkijken naar een andere werkgever. Campenaerts tekent voor drie jaar.

De komst van Campenaerts werd via een ludiek filmpje aangekondigd. De hardrijder keert terug op het oude nest, aangezien hij in 2018 en 2019 al reed voor Lotto Soudal. Campenaerts richtte zich toen nog volledig op het tijdrijden en met succes. Zo werd hij in 2018 Belgisch- en Europees kampioen tegen de klok en veroverde hij op het WK tijdrijden in Innsbruck een bronzen medaille. Een jaar later won hij de individuele chrono in Tirreno-Adriatico en vestigde hij het werelduurrecord.

Campenaerts heeft zich inmiddels weten om te turnen van tijdritspecialist tot een allround wielrenner. In de voorbije Giro d’Italia wist hij zijn transitie tot rittenkaper te bekronen met een ritzege in Gorizia. Campenaerts kende ook een uitstekend najaar. Zo werd hij derde in de Benelux Tour en tiende op het EK wegwielrennen. Bondscoach Sven Vanthourenhout besloot hem uiteindelijk ook op te nemen in de definitieve selectie voor de WK-wegrit in en rond Leuven.

Campenaerts stond na een prima seizoen op het verlanglijstje van een paar topteams, waaronder Lotto Soudal. Ook een langer verblijf bij Team Qhubeka NextHash was ruim een week geleden nog niet uitgesloten, maar de toekomst van de Zuid-Afrikaanse formatie lijkt aan een zijden draadje te hangen. Qhubeka NextHash was namelijk niet in de positie om voor 15 oktober zijn eerste aanvraag voor een WorldTour-licentie voor volgend seizoen in te dienen bij de UCI.

In een bericht op zijn website liet het team wel weten actief bezig te zijn met potentiële partners en huidige partners om de toekomst voor 2022 veilig te stellen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.