Victor Campenaerts: “Pistetest in Roubaix was een succes”

maandag 25 maart 2019 om 11:44
Victor Campenaerts: “Pistetest in Roubaix was een succes”

Victor Campenaerts kijkt tevreden terug op zijn pistetest ter voorbereiding op zijn aanval op het Werelduurrecord. Vrijdag testte hij uitgebreid in het Jean Stablinski Velodrome van Roubaix waarbij onder meer zijn hagelnieuwe fiets en zijn houding tegen het licht werden gehouden.

“Aan mijn prachtige Ridley hebben we niks meer gewijzigd”, laat Campenaerts daags na zijn test weten in een perscommuniqué van zijn ploeg Lotto Soudal. “De grootste vernieuwing is de ‘basebar’, het stuur waarmee ik mij in de eerste ronde op gang trek om op kruissnelheid te komen. Een normale basebar is veertig centimeter breed, die van mij is slechts 34 centimeter.”

Volgens de Belgische hardrijder is een bredere basebar niet nodig. “De basebar wordt in de ruim volgende tweehonderd ronden immers niet meer gebruikt en is dus best zo klein, licht en aerodynamisch mogelijk.”

Houding van zijn hoofd
Ook werd tijdens de test veel aandacht besteed aan de houding van zijn hoofd. “Door met mijn hoofd volledig naar beneden te kijken kan ik nog enkele procenten winnen, maar dan moet ik de piste natuurlijk heel goed kennen. Enkel op de plaats waar Kevin De Weert staat met de tablet, moet ik mijn hoofd heel even optillen om te zien wat mijn rondetijd is.”

Campenaerts’ aanval op het Werelduurrecord staat gepland voor 16 en 17 april.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair