Victor Campenaerts richt zich op Giro-tijdritten

donderdag 5 december 2019 om 18:11
Victor Campenaerts richt zich op Giro-tijdritten

foto: Cor Vos (archief)

Victor Campenaerts hoopt volgend jaar deel te nemen aan de Olympische tijdrit, maar de nieuwe aanwinst van NTT Pro Cycling zal dan wel bondscoach Rik Verbrugghe moeten overtuigen. En dat wil hij onder meer doen in de Giro d’Italia. “Ik hoop alle drie de tijdritten te winnen”, zo vertelt hij in gesprek met Sporza.

De 28-jarige Campenaerts leek tijdens het voorbije WK tijdrijden op weg naar het tweede Olympische ticket, maar een valpartij gooide roet in het eten. De werelduurrecordhouder finishte buiten de top-8 en moet de komende maanden dus vechten voor die tweede tijdritplek. Naast Campenaerts komen ook Wout van Aert, Thomas De Gendt, Yves Lampaert en Laurens De Plus in aanmerking.

“Omdat er geen grote kampioenschappen meer zijn vóór de Spelen, kunnen we geen strikte richtlijnen geven. De criteria zullen minder meetbaar zijn dan dit seizoen het geval was. Wat zeker is: wat de voorbije maanden is gebeurd, telt niet meer mee. Iedereen start opnieuw van nul”, zo liet technisch directeur Frederik Broché eerder weten. En dus zal Campenaerts moeten scoren in de eerste maanden van 2020.

Alle vrijheid 
“Ik maak zeker kans op de Spelen, mits alles goed gaat in de Giro. Mijn grootste rivaal zal Wout van Aert zijn”, aldus Campenaerts, die in de komende Ronde van Italië maar liefst drie tijdritten krijgt voorgeschoteld. “De drie tijdritten zijn op mijn lijf geschreven. Ik hoop ze allemaal te winnen. Ik krijg van mijn nieuwe ploeg alle vrijheid om me voor te bereiden”, ontbreekt het de tijdritspecialist niet aan vertrouwen.

“Wat ik hoop voor 2020? Ik droom van een Olympische titel of de regenboogtrui, misschien wel allebei. Ik hoop wel dat ik aan het einde van mijn carrière een Olympische- of wereldtitel op mijn palmares heb staan.” Maar eerst zal Campenaerts zich in de kijker moeten rijden voor Tokio. De bond hakt eind mei of begin juni de knoop door, een kleine twee maanden voor de Olympische Spelen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.