Victor Campenaerts rijdt komende jaren voor Visma | Lease a Bike
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 12 juni 2024 om 08:38

Victor Campenaerts rijdt komende jaren voor Visma | Lease a Bike

Victor Campenaerts komt nu nog uit voor Lotto Dstny, maar zal aan het einde van dit seizoen verkassen naar Visma | Lease a Bike. Dat meldt Het Nieuwsblad en hebben bronnen ook aan WielerFlits bevestigd. De 32-jarige Belg zal voor drie jaar tekenen bij de Nederlandse formatie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Campenaerts beschikt bij zijn huidige werkgever Lotto Dstny over een aflopend contract en het was al langer duidelijk dat hij niet zal verlengen. Door de perikelen met de cosponsor – Dstny lijkt af te haken als geldschieter van de Belgische ploeg – heeft Lotto Dstny niet de financiële middelen om nieuwe contracten te sluiten. Dit is voor verschillende renners een reden om een deurtje verder te kijken.

Transfers mogen pas op 1 augustus officieel bevestigd worden, maar Campenaerts heeft al een akkoord met Visma | Lease a Bike. Er ligt een driejarig contract klaar voor de hardrijder. Campenaerts heeft een verleden bij het Nederlandse team. In 2016 ruilde hij Topsport-Vlaanderen in voor het toenmalige Lotto NL-Jumbo.

Verleden
Campenaerts reed twee seizoenen (in 2017 en 2018) in Nederlandse dienst, alvorens de overstap te maken naar Lotto Soudal. In dienst van Team LottoNL-Jumbo maakte hij vooral naam als tijdrijder. Campenaerts – die bekend staat om zijn wetenschappelijke en bij momenten revolutionaire aanpak – werd in zijn tweede jaar bij de ploeg Europees kampioen tegen de klok in het Deense Herning.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2024 08:53
Top-move voor deze Scandinavisch-Belgische ploeg!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.