Datum werelduurrecordpoging Victor Campenaerts is bekend
foto: Cor Vos
dinsdag 26 februari 2019 om 15:19

Datum werelduurrecordpoging Victor Campenaerts is bekend

Victor Campenaerts doet officieel een aanval op het werelduurrecord, zo laat de UCI weten. De renner van Lotto Soudal zal op 16 of 17 april zijn poging ondernemen op de wielerbaan van Aguascalientes, gelegen in Mexico. Campenaerts hoopt dan het record van Bradley Wiggins (54,526 kilometer) uit de boeken te fietsen.

Aan zijn voorbereiding zal het niet liggen: Campenaerts heeft zich de voorbije maanden in Namibië klaargestoomd voor een aanval op het werelduurrecord. De Belg koos niet zomaar voor het Afrikaanse land als uitvalsbasis. De 27-jarige renner hoopte er alvast te wennen aan de hitte en de hoogte, waarmee hij ook te maken krijgt in Aguascalientes.

Campenaerts reist binnenkort naar Italië, om deel te nemen aan Tirreno-Adriatico (13-19 maart). De Italiaanse rittenkoers moet de allerlaatste test vormen voor de renner, aangezien er twee tijdritten op het programma staan. Hierna vertrekt hij naar Mexico, drie weken voor zijn recordpoging, om alvast te acclimatiseren.

“Het is een unieke uitdaging”
Campenaerts kijkt reikhalzend uit naar de grote dag. “Het vestigen van het werelduurrecord is een unieke uitdaging. Als ik slaag in mijn missie, dan schrijf ik toch een beetje sporthistorie. Ik respecteer Bradley (Wiggins) zeer, en ik zal nooit zeggen dat ik een betere wielrenner ben. Maar ik hoop in betere omstandigheden een kans te hebben.”

Wielerbaan van Aguascalientes

Dion Beukeboom probeerde het ook in Mexico – foto: Léon van Bon/Topcompetitie

Dat Campenaerts kiest voor de wielerbaan van Aguascalientes, is niet zo gek. “Hoe lager de luchtdruk, hoe minder weerstand je ondervindt. Dat is de reden waarom iedereen de hoogte opzoekt: met dezelfde krachtontwikkeling kom je verder dan op zeeniveau”, zo liet hij eerder weten.

Vorig jaar probeerden zowel Martin Toft Madsen als Dion Beukeboom in Aguascalientes het uurrecord van Wiggins te verbreken. De Deen bleef na één uur echter steken op 53,630 kilometer, terwijl Beukeboom niet verder kwam dan 52,757 kilometer. Campaenaerts hoopt in april wél het record te verbreken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.