Victor Campenaerts van start in Namibisch kampioenschap tijdrijden

donderdag 31 januari 2019 om 12:54
Victor Campenaerts van start in Namibisch kampioenschap tijdrijden

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts rijdt morgen zijn eerste wedstrijd van 2019. De tweevoudig Europees kampioen tijdrijden opent het seizoen niet in Australië, Argentinië of op Mallorca, maar in Namibië. Hij heeft zich namelijk als gastrenner ingeschreven voor het Namibisch kampioenschap tegen de klok.

De Belg vertoeft al vanaf begin januari in het zuidwesten van Afrika voor een hoogtestage. Op 1800 meter boven zeeniveau bereidt Campenaerts zich voor op een poging het werelduurrecord te verbreken. Morgen staat een serieuze test op het programma: een 44 kilometer lange chronoproef in de Namibische hoofdstad Windhoek.

Op Instagram schrijft Campenaerts dat hij had gehoopt er ‘een goede training’ van te maken. Zijn trainer heeft echter andere plannen en spaart hem niet: “Als ik de voorspelde tijd zie, wordt het een héél zware training”, vervolgt de hardrijder. Zijn trainer verwacht dat hij de chronoproef in Windhoek in 53 minuten af weet te leggen, goed voor een gemiddelde snelheid van 49,8 km/u.

Mocht de nummer drie van het jongste WK tijdrijden inderdaad een poging gaan wagen om het werelduurrecord te verbreken, dan zal Campenaerts nog een tandje sneller moeten. Bradley Wiggins reed op 7 juni 2015 54,526 kilometer in zestig minuten. Daarmee is de Brit nog altijd houder van het werelduurrecord.

Afgelopen jaar testte Campenaerts zichzelf al eens in een test over dertig minuten. In het Zwitserse Grenchen haalde hij eind september een gemiddelde snelheid van 54,8 km/u. Hierna sprak Campenaerts de ambitie uit om het wereldurrecord in de loop van 2019 aan te vallen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair