Victor Campenaerts verdedigt Europese titel tijdrijden niet, ook geen BinckBank Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 20:16

Victor Campenaerts verdedigt Europese titel tijdrijden niet, ook geen BinckBank Tour

Victor Campenaerts zal zijn Europese titel tijdrijden niet verdedigen medio augustus in Alkmaar. De Lotto Soudal-renner is niet voldoende hersteld van de afgelopen maanden, waarin hij onder meer een nieuw werelduurrecord vestigde. Ook laat hij de BinckBank Tour aan zich voorbij gaan.

Campenaerts: “Vanaf de maand december, toen ik revalideerde van mijn knieblessure, bouwde ik een prestatiecurve op en trok ik die door tot op het BK tijdrijden. Met de hoogtestage in Namibië, het verblijf en de succesvolle werelduurrecordpoging in Mexico, de Ronde van Romandië, het koppel tweede plaatsen in de tijdritten van de Giro en de geslaagde Ronde van België met ritwinst heb ik een uiterst intensieve periode achter de rug.”

“Uiteindelijk werd het op het BK tijdrijden (Campenaerts werd vierde, red) al duidelijk dat de prestatiecurve serieus was afgezwakt. De korte rustperiode die ik daarna inlaste, bleek niet voldoende om volledig te herstellen. Dat is ook de reden waarom ik momenteel niet het gewenste conditieniveau haal om het EK tijdrijden en de BinckBank Tour te betwisten”, laat de 27-jarige Belg voorts weten.

foto: Cor Vos

Campenaerts eiste vorig jaar voor het tweede jaar op rij de Europese titel tijdrijden voor zich op. Op de kletsnatte wegen van Glasgow troefde hij de Spanjaard Jonathan Castroviejo af met slechts 63 honderdsten van een seconde. Een jaar eerder won hij in het Deense Herning ook al het Europees kampioenschap tijdrijden. Toen werd Maciej Bodnar op drie tellen tweede, Ryan Mullen moest destijds genoegen nemen met het brons.

Tragere opbouw
“Het succes van de maanden april en mei – die voortvloeiden uit een intensieve voorbereiding die begon in december – heeft ertoe geleid dat de opbouw momenteel trager verloopt en dat is waarom ik voor beide wedstrijden forfait geef.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.