Victor Van de Putte de beste in European Cup U23 in Tsjechië, De Moyer naast podium
Victor Van de Putte - foto: Cor Vos (archief)
zondag 1 oktober 2023 om 13:39

Victor Van de Putte de beste in European Cup U23 in Tsjechië, De Moyer naast podium

Victor Van de Putte zal met een goed gemoed terugreizen van Tsjechië naar België, want de 21-jarige crosser van Deschacht-Hens-Maes heeft dit weekend allebei de veldritten die hij reed in Ostrava winnend afgesloten. Zondag was hij de beste in de European Cup U23.

Nadat Van de Putte zaterdag al de GP Ostrava had gewonnen, wist hij een dag later – op hetzelfde parcours in de op twee na grootste stad van Tsjechië – ook de European Cup U23 te winnen. Hij wist thuisrijders Vaclav Jezek en Matyás Fiala respectievelijk vier en vijf seconden voor te blijven.

Kenay De Moyer (Pauwels Sauzen-Bingoal) streed ook mee op het podium in Ostrava, maar hij kwam drie seconden tekort om op het podium te staan.

Zemanova een klasse apart
Bij de U23-vrouwen ging de overwinning naar de Tsjechische topfavoriete Kristyna Zemanova. Er stond geen maat op de nog maar 19-jarige veldrijdster. Haar landgenotes Bara Jerabkova en Katerina Hladikova werden op grote achterstand tweede en derde. De twee Belgische rensters, Julie Brouwers en Lies’l Schevenels, maakten de top-5 compleet. Femke Gort uit Nederland was zesde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.