Viktor Vandenberghe kroont zich tot Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 14 januari 2023 om 14:30

Viktor Vandenberghe kroont zich tot Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren

Viktor Vandenberghe is de nieuwe Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. De 18-jarige crosser van Bert Containers-Pauwels Sauzen kwam na een kleine driekwartier solo over de streep. De tweede plek was voor Wies Nuyens, Seppe Van de Boer vervolledigde het podium.

Nadat op De start van het BK veldrijden voor junioren-mannen werd een kort moment uitgesteld, nadat favoriet Viktor Vandenberghe bijna een valse start maakte, maar daarna vertrok een groot peloton dan toch definitief. Wies Nuyens had daarbij de kopstart, maar al snel nam Seppe Van den Boer de eerste positie over. Hij reed even een stukje voor Vandenberghe, Nuyens, Antoine Jamin en titelverdediger Yordi Corsus uit. Zij sloten in de tweede ronde aan.

Vandenberghe maakt het verschil
In de tweede ronde vielen er opnieuw Het was Vandenberghe die wegreed bij de rest. Nuyens en Corsus, zijn ploeggenoten bij Bert Containers-Pauwels Sauzen, waren aanvankelijk de eerste achtervolgers. Jamin en Van den Boer verloren al meer terrein. Laatstgenoemde zou nog wel terugkeren bij Corsus, die in het tweede deel van de cross ver terugzakte. Uiteindelijk stapte de titelverdediger uit de wedstrijd met een blessure.

Vandenberghe liep in de derde van vier rondes verder uit en in de laatste fase kwam de zege niet meer in gevaar. Hij kwam met groot verschil als winnaar over de streep. Achter hem was de strijd spannender. Van den Boer naderde tot bij Nuyens, nadat die laatste lek was gereden. Uiteindelijk hield Nuyens toch stand. Hij eindigde op de tweede plaats, Van den Boer werd derde.

flag-be BK veldrijden Lokeren
Uitslag junioren-mannen 
1. flag-be Viktor Vandenberghe in 44m21s
2. flag-be Wies Nuyens op 1m17s
3. flag-be Seppe Van den Boer op 2m23s
4. flag-be Sil De Brauwere op 3m01s
5. flag-be Antoine Jamin op 3m17s
6. flag-be Lars Van Loocke op 3m25s
7. flag-be Yoren Vanhoudt op 3m42s
8. flag-be Robbe Marchand op 3m48s
9. flag-be Miel Dekien op 4m01s
10. flag-be  Bram Sprangers op 4m02s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.