Vier nieuwe talenten naar opleidingsploeg Intermarché-Wanty-Gobert

zondag 4 september 2022 om 10:13
Vier nieuwe talenten naar opleidingsploeg Intermarché-Wanty-Gobert

Jelle Vermoote als crosser - foto: Cor Vos

Op 1 januari 2023 wordt de structuur van Intermarché-Wanty-Gobert met een nieuwe continentale opleidingsploeg uitgebreid. Zestien renners zullen onder leiding van Kévin Van Melsen de kleuren van het gloednieuwe team vertegenwoordigen.

Alessio Delle Vedove (18), Victor Hannes (18), Tim Rex (18) en Jelle Vermoote (21) voegen zich bij de eerder aangekondigde namen van veldritspecialisten Arne Baers (20) & Nathan Smith (18), zo laat de formatie weten middels een perscommuniqué. “Het is onze ambitie om met ons nieuw Continentaal development team op elk terrein competitief te zijn”, legt Van Melsen uit.

“Onze kern zal bestaan uit een vrij jong team van renners die erg gemotiveerd zijn om zich in de beloftencategorie te tonen en die profielen van sprinters, puncheurs, klimmers, klassieke renners en veldritspecialisten hebben. Het is onze bedoeling om op hun ontwikkeling te focussen en hen alle kansen te geven om hun droom om profwielrenner te worden waar te maken.”

Over Delle Vedove en Hannes 
De Italiaan Delle Vedove is een snelle renner die op de piste werd geschoold. Hij kroonde zich vorige week met de Squadra Azzura nog tot wereldkampioen ploegenachtervolging bij de junioren, op slechts zes honderdsten van het wereldrecord en één maand na het behalen van de Europese titel. Op de weg won de junior uit Venetië zeven wedstrijden op Italiaanse bodem en op internationaal niveau eindigde hij in de top tien van ritten in de Vredeskoers en de Watersley Challenge.

Victor Hannes uit Mol is niemand minder dan de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik voor junioren. Hij verzamelde verder verschillende ereplaatsen op heuvelachtige parcoursen. Zo eindigde hij als vierde in de tweedaagse Gipuzkoa Klasikoa en in de slotrit van de Tour du Pays de Vaud én sprintte hij naar de tweede plaats in twee ritten van de Vuelta Junior a la Ribera del Duero.

Rex en Vermoote 
Tim Rex staat dan weer bekend als een vaste waarde binnen de nationale mountainbike-selectie. Bij de junioren behaalde hij onder meer een Belgische titel, een achttiende plaats op het Europese kampioenschap en vorige week in Les Gets nog een 26e plaats op het wereldkampioenschap. Deze winter ruilt hij zijn mountainbike in om zich met het Waalse team volledig op de weg te richten.

Jelle Vermoote, die vorige week vierde op het Belgisch kampioenschap voor beloften werd, kwam dit seizoen met tweede plaatsen in de Memorial Van Coningsloo, Romsée-Stavelot-Romsée en de slotrit van de Tryptique Ardennais en een derde plaats in de Ronde van Limburg dicht bij zeges in gerenommeerde wedstrijden. Hij heeft ook sterke referenties in het veldrijden, waaronder een vierde plaats op het Europees kampioenschap voor junioren. De West-Vlaming zal net als Arne Baers en Nathan Smith een wegcampagne met een winter in het veld combineren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone