Vier op een rij voor Laurens Sweeck in Pelt

zondag 6 oktober 2019 om 15:59
Vier op een rij voor Laurens Sweeck in Pelt

foto: Cor Vos (archief)

Laurens Sweeck  heeft voor de vierde keer op rij de GP Pelt gewonnen. In de eerste wedstrijd van de Rectavit Series rekende de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal in het laatste kwartier af met Quinten Hermans. Lars van der Haar werd derde. Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Toon Aerts, de top drie van gisteren in Meulebeke, waren niet van de partij.

Pech voor Lars Boom en Quinten Hermans in de eerste honderd meter van de wedstrijd. Boom zag zijn ketting afvallen en moest met een fikse achterstand van start. Ook Hermans verloor wat terrein na een oponthoud.

Wel goed weg in de Limburgse modder: Lars van der Haar. De Nederlander kreeg respectievelijk Laurens Sweeck, Tom Meeusen, Daan Soete, Jim Aernouts, Thijs Aerts en David van der Poel mee in het spoor. Op het eind van de openingsronde verslikte Van der Haar zich in de balkenpassage.

Terugkeer Hermans
Dat bracht enkele positiewisselingen met zich mee, maar uiteindelijk hadden we na een derde wedstrijd toch een kopgroep met alle favorieten, inclusief de uit de achtergrond teruggekeerde Quinten Hermans. En het was die Hermans die net voor halfkoers verdapperde en een eerste echte kloof kon slaan.  Al moet gezegd dat Laurens Sweeck in die fase van de wedstrijd tijd verloor door een defecte achterrem.

Hermans pakte honderd meter voorsprong, maar Laurens Sweeck liet niet begaan. De medekopman van Pauwels Sauzen-Bingoal passeerde Tom Meeusen en Thijs Aerts en ging op zoek naar Quinten Hermans, de eenzame leider. Lars van der Haar, bekomen van zijn val in de openingsronde, rukt opnieuw op naar plaats drie, met Tom Meeusen in het wiel.

Derde seizoenszege
Sweeck beet door en knokte zich opnieuw tot bij Hermans. En in het laatste kwartier toonde hij zich de betere. Goed voor zijn derde seizoenszege. En alweer winst voor het team van Jurgen Mettepenningen. Hermans hield vlot zijn tweede plaats vast, Lars van der Haar vervolledigde het podium. Tom Meeusen en Belgisch beloftenkampioen maakten de top vijf vol.

Uitslag:
1. flag-be Laurens Sweeck
2. flag-be Quinten Hermans
3. flag-nl Lars van der Haar
4. flag-be Tom Meeusen
5. flag-be Timo Kielich
6. flag-be Jens Adams
7. flag-nl David van der Poel
8. flag-be Daan Soete
9. flag-de Marcel Meisen
10. flag-be Thijs Aerts

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.