Vier op een rij voor Lorena Wiebes in de Scheldeprijs?
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2024 om 07:55

Vier op een rij voor Lorena Wiebes in de Scheldeprijs?

Ze won in 2021, ze won in 2022 én ze won in 2023. Al sinds de allereerste editie van de Scheldeprijs voor vrouwen, nu drie jaar geleden, staat er in de sprinterskoers geen maat op Lorena Wiebes. Snelt de Nederlandse van SD Worx woensdag naar haar vierde zege op rij in Schoten? WielerFlits blikt kort vooruit.

De Scheldeprijs is niet alleen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen het terrein van de snelheidsduivels. Het vlakke parcours leent zich perfect voor een massasprint. De vrouwen starten overigens niet in het Nederlandse Terneuzen, zoals de mannen doen, maar hebben naast de finish ook de start in Schoten. Eerst is er een lange lus richting het noorden, met op het einde twee kasseistroken: de Sint Jobsesteenweg en de Broekstraat.

Na 81 kilometer passeren de rensters voor het eerst de streep in Schoten, waar dan nog drie lokale ronden wachten. In die lokale ronde zit telkens de eerdergenoemde Broekstraat. De kans is klein dat hier definitieve verschillen zullen zien. Waarschijnlijker is dat we na dik 130 kilometer koers opnieuw een massasprint krijgen op de Churchilllaan.

Wiebes voor haar vierde? 
In zo’n scenario is Lorena Wiebes natuurlijk de te kloppen vrouw. De Ronde van Vlaanderen bleek nog net wat te zwaar voor de sprintster van SD Worx-Protime, maar in de Scheldeprijs hoeft ze zich niet over allerlei heuvels te hijsen. Wel moet ze natuurlijk de aanwezige concurrentie kloppen.

Wiebes’ voornaamste uitdager lijkt op papier haar voormalige lead-out Charlotte Kool. De renster van dsm-firmenich PostNL wist dit jaar nog niet te winnen, maar vorig seizoen slaagde ze er wel een enkele keer in om Wiebes te kloppen. Daarnaast moet ook Chiara Consonni (UAE Team ADQ) in de gaten gehouden worden. De Italiaanse stond al twee keer op het podium van de Scheldeprijs: in 2022 was ze tweede, in 2023 derde.

De Scheldeprijs voor vrouwen is woensdag vanaf 13.15 te zien via de online kanalen Eurosport.nl en Discovery+. De finish wordt verwacht tussen 14.40 en 14.50 uur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.