Vier op vier voor Mathieu van der Poel in Hamme
Foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 16:02

Vier op vier voor Mathieu van der Poel in Hamme

Mathieu van der Poel heeft de Flandriencross in Hamme wederom gedomineerd. De wereldkampioen kwam vrijwel nooit in de problemen en troefde Laurens Sweeck en Tim Merlier met ruim verschil af.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zo moeizaam de het vertrek van wereldkampioen Mathieu van der Poel gisteren verliep, zo goed was hij vandaag in Hamme weg. In zijn gekende wilde rukken, maakte hij meteen duidelijk dat hij er een loodzware dag van wilde maken. En misschien kon hij zo ook aan zijn vijf minuten achterstand in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee op Eli Iserbyt beginnen peuteren.

Belgisch kampioen Toon Aerts was direct knap mee in het wiel, terwijl Eli Iserbyt daarachter een gaatje moest laten. Toen al werd duidelijk dat de grootste uitdager van gisteren vanmiddag niet over zijn beste benen beschikte.

foto: Cor Vos

Aerts had het zichtbaar moeilijk om het hoge tempo en bijhorende tussensprintjes van Van der Poel te volgen, maar slaagde daar wel een drietal ronden in. Toen na een twintigtal minuten wedstrijd ook Laurens Sweeck, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout leken terug te komen, zag Van der Poel dat hij nog een versnelling hoger moest schakelen. Bij die demarrage ging Aerts dan toch nog overboord.

Tegengas van Sweeck
Laurens Sweeck gaf nog het meeste tegengas. Sweeck had het nadeel dat hij nooit helemaal in het wiel van Van der Poel was geraakt en zijn achtervolging eigenlijk al moest beginnen met een achterstand van een tweetal seconden. In de daaropvolgende ronden kwam daar eigenlijk weinig tijd bij: Sweeck beperkte het verschil lang tot een vijftal seconden.

Pas op een kwartier van het einde brak de veer bij Sweeck. De verschillen liepen plots zeer snel op, waardoor Van der Poel in zijn laatste ronden nooit meer hoefde te vrezen. Voor Van der Poel is het zijn vierde overwinning in de laatste vier edities van de Flandriencross van Hamme, tevens zijn vijfde zege dit seizoen.

foto: Cor Vos

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020
Uitslag manche 2: Hamme

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 40s
3. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) op 1m03s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise) op 1m06s
5. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m09s
6. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 1m14s
7. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m15s
8. flag-be Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) op 1m56s
9. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise) op 1m57s
10. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise) op 2m10s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.