Noah Granigan belandde in Turkije hard in de hekken: “Jakobsen vroeg gelijk of ik oké was”

woensdag 14 april 2021 om 21:00
Noah Granigan belandde in Turkije hard in de hekken: “Jakobsen vroeg gelijk of ik oké was”

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Update

De vierde etappe van de Ronde van Turkije werd ontsierd door een zware val, waarbij meerdere renners links en rechts van de laatste rechte lijn de dranghekken invlogen. Alpecin-Fenix maakte al bekend dat Alexander Krieger werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Krieger is na zijn val voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Alpecin-Fenix liet weten dat de 29-jarige Duitser, die in Turkije zijn eerste wegwedstrijd van het seizoen reed, bleef altijd bij bewustzijn. Ook Eduard Grosu was bij de val betrokken. De Roemeen bleef echter ongeschonden, meldde zijn ploeg Delko. Manuel Belletti kwam eveneens ten val. Zijn ploeg EOLO-Kometa komt later vandaag met een update over de Italiaan.

Andere ploegen hadden beter nieuws voor de achterban. Astana schreef op social media dat door de val het peloton brak, maar dat alle renners van de ploeg uit de problemen wisten te blijven. Bij Israel Start-Up Nation raakte de sprinttrein ontregeld, waardoor kopman André Greipel zich niet opnieuw kon mengen in de strijd om de etappezege. De Duitser was in de eerste drie etappes al zesde, derde en vijfde. (14 april, 14u44)


Update

Alexander Krieger heeft geen breuken opgelopen bij zijn val in Turkije. Wel hield hij verschillende kneuzingen en schaafwonden aan zijn linkerschouder, -arm, -hand en -dijbeen en zijn rechterknie over, meldde Alpecin-Fenix ’s avonds.

Ook bij Manuel Belletti zijn geen breuken aan het licht gekomen. “Het belangrijkst is dat hij niets heeft gebroken”, liet de ploegmanager van EOLO-Kometa, Fran Contador, weten. “We moeten nu aankijken hoe de dingen zich de komende uren ontwikkelen. Natuurlijk is het jammer, want Belletti is een erg belangrijke renner voor ons. We hopen dat hij snel herstelt.”

Hijiri Oda was eveneens bij de grote valpartij betrokken, maar zijn ploeg Nippo-Provence-PTS liet weten dat hij geen serieuze blessures aan de buiteling heeft overgehouden. Ook kon hij zich weer bij zijn team in het hotel voegen.

Noah Granigan komt er vermoedelijk minder goed vanaf. De Amerikaan van de continentale ploeg Wildlife Generation heeft bij de val waarschijnlijk een sleutelbeen gebroken en werd afgevoerd naar het ziekenhuis overgebracht. “Gelukkig gaat het goed met hem. Hij heeft tot op heden een sterke Ronde van Turkije gereden. We zijn trots op hem en de ploeg.” (14 april, 20u00)


Update

Noah Granigan liet via zijn social media weten dat hij niets heeft gebroken. “Verschillende hechtingen in mijn kaak, van 60 per uur naar 0 met hoofdzakelijk mijn nek en niets is gebroken. Deze wedstrijd was van een heel ander niveau dan ik in het verleden heb gedaan.”

Ook sprak hij zijn waardering uit naar Fabio Jakobsen. “Toen ik een uitgestoken hand zag die me vroeg of ik oké was, was ik verrast dat ik Fabio Jakobsen zag staan. Bedankt man, goed om je terug in het peloton te zien.” (14 april, 21u00)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.