Vierde etappezege voor Marianne Vos in de Ardèche

woensdag 18 september 2019 om 16:55
Vierde etappezege voor Marianne Vos in de Ardèche

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft opnieuw gewonnen in de Tour de l’Ardèche. Na haar drie etappezeges in de eerste drie dagen van de Franse rittenkoers wist ze in de zesde rit naar Beauchastel opnieuw de winst te pakken. De Nederlandse blijft aan de leiding.

De eerste dagen van de Tour de l’Ardèche waren een Nederlands feestje met drie opeenvolgende zeges voor Marianne Vos en een dagsucces van Anouska Koster. Pas in de vijfde etappe werd de Nederlandse hegemonie doorbroken door Marta Bastianelli. Vos bleef nog wel klassementsleider. Tot de zesde rit hadden de rensters al de nodige hoogtekilometers moeten maken, maar opnieuw was het klimmen geblazen op weg naar aankomstplaats Beauchastel.

Hoewel Vos als leider aan de zesde etappe begon, koos ze al vroeg voor de aanval. Uiteindelijk bleef ze vooruit met landgenote Teuntje Beekhuis, Ella Harris, Clara Koppenburg en Arlenis Sierra en de vier vluchters pakten meer dan twee minuten voorsprong. Uiteindelijk vielen Koppenburg en Vos aan, waarna de Nederlandse op de Col de Mure, op vijftien kilometer van de finish de laatste klim, wegreed bij de Duitse. Ze pakte de winst en breidde haar koppositie in het klassement uit.

De Tour de l’Ardèche eindigt morgen met een 87,9 kilometer lange etappe naar Privas.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.