Vierde plaats in Middelkerke levert Sanne Cant eindwinst in Superprestige op
zaterdag 16 februari 2019 om 18:05

Vierde plaats in Middelkerke levert Sanne Cant eindwinst in Superprestige op

Een vierde plaats was voor Sanne Cant zaterdag genoeg om de eindwinst in de Superprestige te behalen. Annemarie Worst, Cants enige concurrente, kende een slechte dag, waardoor de leidende positie van Cant zaterdag niet meer in gevaar kwam. “Ik ben nu voor de vierde keer op rij eindlaureate van de Superprestige, dat staat mooi op mijn palmares”, is de wereldkampioene gelukkig na afloop van de Noordzeecross.

Winst zat er zaterdag niet in voor Cant. De Belgische had te maken met een paar mindere benen: “Ik voelde al heel snel vandaag dat ik niet de benen had om mee te doen voor de zege”, begon Sanne Cant. “In de eerste ronde sloeg ik een kloof op de schuine kant. Op technisch vlak liep het dus heel goed, op fysiek vlak was het vandaag net iets minder”

Die mindere benen leverden Cant geen stress op, concurrente Worst reed op gepast afstand van de kop van de wedstrijd. “Ik had gehoord dat Worst, tweede in de stand, op de sukkel was. Daarom ook kon ik iets gematigder rijden”, eindigt Cant. “Ik ben verder ook blij dat Loes Sels op het podium staat. Mijn nicht verdient dat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.