Vierde plek Jan Bakelants: “Ik fixeerde mij op Würtz Schmidt, maar viel stil”
foto: Cor Vos
maandag 15 maart 2021 om 17:38

Vierde plek Jan Bakelants: “Ik fixeerde mij op Würtz Schmidt, maar viel stil”

Jan Bakelants mocht lange tijd hopen op ritwinst in de zesde etappe van Tirreno-Adriatico, maar in de sprint van de kopgroep strandde hij op de vierde plaats. “Ik fixeerde me op Mads Würtz Schmidt, liep in de sprint een beetje in, maar viel daarna stil”, blikt Bakelants terug.

“Waarom ik niet aanviel op het bergje in die lokale ronde? Je had nadien tegenwind. Ik ben helaas Van der Poel niet”, aldus de ervaren coureur van Intermarché-Wanty-Gobert”, geeft hij aan. “Ik vond het ook een gevaarlijke en domme aankomst met die chicane op 450 meter van de finish. Ik ben er nog niet uit wat de beste tactiek in de sprint was.”

“Ik had op meer gehoopt, maar ik ga toch met een positief gevoel naar huis. Het is leuk om met een uitslag af te sluiten, want ik was niet tevreden over hoe de zaken liepen. Ik miste de bergtrui in de eerste rit en was daarna wat ziekjes in de rit die Alaphilippe won”, aldus Bakelants.

De 35-jarige heuvelspecialist had een voorgevoel dat de kopgroep het ging halen. “Ik ben nooit echt super in deze periode, maar ik wist dat de vlucht zou standhouden vandaag. Ik heb zeker een aandeel dat dat gelukt is. Ook in het peloton is het voor niemand gezellig geweest. Ik denk dat niet veel renners nog zin hebben in de tijdrit van morgen”, weet hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.