Vierde plek Oliver Naesen: “We wilden een Belg laten winnen”
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2019 om 18:39

Vierde plek Oliver Naesen: “We wilden een Belg laten winnen”

Oliver Naesen eindigde in de negende rit van de Tour de France als vierde, nadat hij meegesprongen was in een grote kopgroep van vijftien. De coureur van AG2R La Mondiale had samen met mede-aanvallers Tiesj Benoot en Jasper Stuyven een plannetje. “Om een Belg proberen laten winnen”, zegt Naesen tegen Sporza.

“Het was zeker niet gemakkelijk, jammer genoeg is het niet gelukt”, aldus Naesen, die in de finale aanvallen van Benoot, Daryl Impey en Nicolas Roche niet kon volgen. “Ik hoopte dat Tiesj ging denken dat hij Impey niet kon kloppen in de sprint en niet zou meerijden. Dat was de enige hoop van Jasper en mij, maar het was ons niet gegund. Tiesj reed er iedereen af, enkel Impey niet en da’s natuurlijk een sprinter hé.”

“Op die laatste klim heb ik m’n eigen tempo gereden”, reageert Naesen, die daar op het steile stuk al de aansluiting verloor. “Toen ik gelost was, ben ik zo rap mogelijk blijven rijden met Jasper. Impey sprong weg van ons omdat hij beter was.” In de sprint om de derde plaats was alleen Jan Tratnik sneller dan Naesen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.