Vierde seizoenszege Cant: “Het was al even geleden”

Vierde seizoenszege Cant: “Het was al even geleden”

foto: PhotoPress.be

zondag 2 december 2018 om 14:56

Sanne Cant wist in de Zilvermeercross haar vierde zege van het seizoen te winnen. Na Meulebeke, Lokeren en Niel mocht ze nu juichen in Mol. De laatste overwinning dateert van 10 november. “Dit is heel plezant. Het is nog maar de vierde keer en was al even geleden”, zegt ze in het flashinterview.

“Leuk om dan een mooie cross als Mol te kunnen winnen”, vervolgt ze. In de sprint legde ze landgenote Laura Verdonschot over de knie. Inge van der Heijden werd derde. “Omdat Laura een fout maakte, kreeg ik een kleine voorsprong. Ik koos ervoor om eigen tempo te rijden, waardoor ze bij het begin van de laatste ronde opnieuw kwamen aansluiten, net voor die eerste zandstrook.

“Mijn was doel om daar kalm te blijven. Ik had nog wel een versnelling in de benen voor de echte finale. Die bleek voldoende te zijn”, beschrijft de Belgische, die in Hasselt derde werd. “Ik had een beter gevoel dan gisteren. Of ik nu solo win of in de sprint, maakt niet uit.”

Mol staat bekend om de vele zandstroken. “Het is een zwaar parcours. De zandstroken zijn diep, met heel los zand. Je kan je zomaar vastrijden en dan is het heel moeilijk om opnieuw snelheid te maken. Ook die laatste loopstrook is heel lang. Het is echt een zware cross geworden”, aldus Cant.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.