Vijf WorldTour-ploegen aan de start van Parijs-Camembert
Dorian Godon versloeg vorig jaar Maurits Lammertink - foto: Cor Vos
dinsdag 9 februari 2021 om 09:34

Vijf WorldTour-ploegen aan de start van Parijs-Camembert

De organisatie van Parijs-Camembert heeft vijf WorldTour-teams weten te strikken voor de eerstvolgende editie van de eendagswedstrijd op dinsdag 13 april. Ook elf ProTeams zijn van de partij. Vorig jaar ging de zege naar Dorian Godon.

AG2R Citroën, Cofidis, Groupama-FDJ, Intermarché-Wanty-Gobert en Israel Start-Up Nation zijn de WorldTour-ploegen met dienst. Vorig jaar deden er met AG2R La Mondiale en Groupama-FDJ slechts twee ploegen mee van het hoogste niveau.

De volgende ProTeams zijn zeker van deelname aan de Franse wedstrijd: Alpecin-Fenix, Androni Giocattoli-Sidermec, Arkéa-Samsic, B&B Hotels p/b KTM, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Delko, Equipo Kern Pharma, Rally Cycling, Sport Vlaanderen-Baloise, Total Direct Energie en het Noorse Uno-X.

Met St. Michel-Auber 93 en Xelliss-Roubaix Lille Métropole doen er tot slot ook nog twee continentale ploegen mee. Parijs-Camembert werd in het verleden onder meer gewonnen door Bernard Hinault, Joop Zoetemelk, Laurent Fignon, Alejandro Valverde en Nacer Bouhanni.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.