Vijfde nationale crosstitel op rij voor Mathieu van der Poel
foto: Cor Vos
zondag 13 januari 2019 om 16:06

Vijfde nationale crosstitel op rij voor Mathieu van der Poel

Voor Mathieu van der Poel draaide het NK veldrijden in Huijbergen uit op een ware zegetocht. De Europees kampioen won er zijn vijfde nationale crosstitel op rij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Om 15.00 uur stipt schoten de Nederlandse veldrijders uit de startblikken. Stan Godrie had de snelste start, maar Mathieu van der Poel was meteen bij de pinken. De winnaar van de voorbije vijf nationale titels dook als tweede het veld in en nam daarop al gauw de koppositie in. In eerste instantie konden Corné van Kessel, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis aanpikken.

Maar Van der Poel spaarde de concurrentie andermaal niet. Terwijl de hemelsluizen zich boven de Noord-Brabantse plaats openden, schudde hij de ene na de andere concurrent af. Van Kessel kon aanvankelijk het tempo volgen, maar ook hij moest uiteindelijk afhaken. Wat volgde was een indrukwekkend optreden van de Europees kampioen, die alleen door pech kon worden afgestopt.

Terwijl Van der Poel zijn voorsprong steeds verder uitbouwde, leek Van Kessel op koers voor de tweede plek. Een valpartij zorgde er echter voor dat Van der Haar bij hem kon terugkeren. De veer leek gebroken bij Van Kessel, die zijn ploeggenoot moest laten gaan. Van der Poel moet daar weinig van mee hebben gekregen en reed soeverein naar een nieuwe titel.

Nederlands kampioenschap veldrijden 2019
Uitslag elite-mannen
flag-nr1 flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nr2 flag-nl Lars van der Haar op 44s
flag-nr3 flag-nl Corné van Kessel op 1m53s
4. flag-nl Joris Nieuwenhuis op 2m07s
5. flag-nl Stan Godrie op 2m26s
6. flag-nl Sieben Wouters op 3m12s
7. flag-nl Gosse van der Meer op 5m31s
8. flag-nl David van der Poel op 5m55s
9. flag-nl Kelvin Bakx op 6m16s
10. flag-nl Gert-Jan Bosman op 7m27s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.