Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens groeien door naar Pauwels Sauzen-Bingoal

woensdag 30 november 2022 om 13:24
Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens groeien door naar Pauwels Sauzen-Bingoal

Viktor Vandenberghe - foto: Cor Vos

Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens zullen in september 2023 doorstromen naar de beloftekern van Pauwels Sauzen-Bingoal. De twee jonge crossers komen momenteel nog uit voor Bert Containers-Doltcini, het opleidingsteam van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Binnen Bert Containers-Doltcini zijn Nuyens en Vandenberghe – beiden zeventien jaar – uitgegroeid tot vaste waarden in de juniorencategorie. Vandenberghe won afgelopen zaterdag bijvoorbeeld nog een X2O Trofee-manche in Kortrijk, Nuyens was onlangs nog succesvol in de Superprestigecross van Merksplas.

Teammanager Jurgen Mettepenningen is zeer tevreden over de twee jonge crossers: “Viktor en Wies zijn twee talenten en bewijzen net als Yordi (Corsus, die eveneens op 1 september 2023 doorgroeit naar de beloftekern van Pauwels Sauzen-Bingoal, red.) week na week dat ze bij de betere renners van hun lichting behoren. En dus verdienen ze de kans om door te groeien naar Pauwels Sauzen-Bingoal.”

“Zonder druk en in de schaduw van de profrenners kunnen ze daar als lid van onze beloftekern verder blijven werken en stappen voorwaarts blijven zetten. Ik ben blij dat er in 2023 opnieuw drie talenten kunnen doorstromen vanuit Bert Containers-Doltcini. Met onze jeugdopleiding timmeren we mee aan de toekomst van het Belgische veldrijden”, aldus Mettepenningen.

Wies Nuyens – foto: Cor Vos

Viktor Vandenberghe is uiteraard zeer in zijn nopjes: “Plots ploegmaat zijn van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, dat wordt iets speciaals. Dankzij de ploegleiding van Bert Containers-Doltcini zijn we gegroeid tot dit niveau. De begeleiding en het materiaal zijn nu al super, maar zullen dat nog meer zijn bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Ik zie het nu al zitten: het niveau zal een stuk hoger liggen, het wordt heel veel afzien, maar ik zal alles geven en genieten van deze kans die ik krijg.”

Voor Wies Nuyens gaat een droom in vervulling: “Het gaat allemaal heel snel voor me. Ik ben pas begin dit jaar bij Bert Containers-Doltcini gekomen. Dat was al een eerste droom. En nog geen jaar later krijg ik het nieuws dat ik mag doorgroeien naar Pauwels Sauzen-Bingoal. Koersen bij zo’n ploeg, dat is iets waarvan je droomt als je ‘als klein manneke’ begint met fietsen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone