Viktor Vandenberghe zesde op zijn eerste WK: “Dit kan alleen maar goeds beloven”
Vandenberghe (links) met Nuyens - foto: Cor Vos
zondag 30 januari 2022 om 20:14

Viktor Vandenberghe zesde op zijn eerste WK: “Dit kan alleen maar goeds beloven”

Viktor Vandenberghe was tevreden met zijn zesde plaats op het WK veldrijden voor junioren in Fayetteville. De 16-jarige Belg was na de Amerikaan Andrew August, die vijfde werd, de beste eerstejaars junior in de uitslag.

“Er werd vanaf het begin al serieus hard gekoerst”, merkte Vandenberghe na afloop van het WK op in gesprek met WielerFlits. “Ik vond dat ze op de eerste helling al serieus hard doortrokken, dus toen heb ik me een beetje van achteren gehouden. Er werd eigenlijk de hele wedstrijd hard gekoerst en ik heb er nooit echt goed door kunnen komen. Ik vond het een zeer lastige wedstrijd en het was tijd dat het gedaan was.”

Toch was Vandenberghe voldaan. “Als eerstejaars moet ik met deze zesde plek heel content zijn. Wies (Nuyens, red.) was ook zeer sterk. Ik vond dat hij sterker was dan ik, terwijl hij van de vierde rij moest starten. Er had voor mij niet meer ingezeten. Ze reden op de klim veel te rap en ik verzuurde tot en met. Ik kan er verder niets over zeggen en vind dat ik goed heb gereden. Dat kan alleen maar goeds beloven voor de komende jaren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.