Vila optimistisch over vorm Sagan: “Het gaat steeds beter”

woensdag 17 april 2019 om 12:13
Vila optimistisch over vorm Sagan: “Het gaat steeds beter”

foto: Cor Vos

Peter Sagan leek lange tijd kans te maken op een tweede zege in Parijs-Roubaix, maar in de finale van de Helleklassieker ging het licht uit bij de Slowaak. Toch is zijn coach Patxi Vila optimistisch. “Het gaat steeds beter”, zo tekent Cyclingnews op uit de mond van de Spanjaard.


Sagan maakte aanvankelijk indruk in Parijs-Roubaix. Zo reageerde hij spelenderwijs op aanvallen van de latere winnaar Philippe Gilbert en Yves Lampaert. Op Carrefour de l’Arbre bleek de tank echter leeg. Eerst moest de Slowaak Gilbert en Nils Politt laten rijden, om uiteindelijk ook af te haken bij Lampaert.

Sagan finishte uiteindelijk als vijfde op de Vélodrome. Opnieuw geen overwinning voor de kopman van BORA-hansgrohe, maar toch heerst er binnen zijn entourage een gevoel van tevredenheid. “Als we kijken naar het totale plaatje, dan kunnen we concluderen dat het beste koers was van Peter”, aldus Vila.

Heuvelklassiekers 
“Je ziet duidelijk dat hij progressie maakt”, zo is de oud-renner van mening. “We moeten ook vertrouwen houden. Het is nooit leuk als je verliest, maar ik denk dat Peter de sterkste renner was in Roubaix. Aan het einde was het echter op. Dat is nu eenmaal Parijs-Roubaix: het is constant volle bak.”

Het voorjaar van Sagan zit er overigens nog niet op, aangezien de drievoudig wereldkampioen zondag zal starten in de Amstel Gold Race. Verder maakt hij nog zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.