Vincent Baestaens blijft maar winnen in de Verenigde-Staten

dinsdag 5 oktober 2021 om 08:38
Vincent Baestaens blijft maar winnen in de Verenigde-Staten

foto: Cor Vos

Zege nummer vier voor Vincent Baestaens in het nog prille veldritseizoen. De renner van Team Deschacht-Group-Hens-Maes Containers was in het Amerikaanse Baltimore de beste in de tweede manche van de Charm City Cross.

In Baltimore kwamen de veldrijders twee keer in actie. Afgelopen zaterdag was de 32-jarige Baestaens al de beste in de eerste cross in Baltimore en een dag later deed hij het nog eens dunnetjes over. Na iets meer dan een uur crossen bleef hij Curtis White vijf seconden voor. Christopher Blevins, die we vooral kennen uit het mountainbiken, mocht als nummer drie ook mee het podium op.

Voor de ervaren Baestaens is het dus zijn vierde zege van het seizoen. Eind september won hij al twee veldritten in Rochester. Hij begon zijn nieuwe veldritcampagne met een achtste plaats in de Ethias Cross van Lokeren en werd vervolgens ook nog tweede in een Franse C2-veldrit, achter Joshua Dubau.

Rochette wint bij de vrouwen 
Bij de vrouwen zagen we wel een andere winnares in vergelijking met de eerste ronde in Baltimore. Maghalie Rochette, zaterdag nog vijfde in de eerste Charm City Cross, ging er met de overwinning vandoor. De Canadese versloeg met ruim verschil Amerikaans kampioene Clara Honsinger en de beloftevolle Katie Clouse.

Baestaens, Honsinger en Rochette blijven overigens nog wel even in de Verenigde-Staten, aangezien hier de eerste Wereldbekers van het seizoen zullen plaatsvinden. Op zondag 10 oktober is het tijd voor de eerste Wereldbeker in Waterloo. Woensdag 13 oktober volgt de veldrit van Fayetteville, de wedstrijd in Iowa City sluit het blokje Amerikaanse wereldbekerwedstrijden af op zondag 17 oktober.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone