Vincent Baestaens boekt op Amerikaanse bodem eerste seizoenszege
Baestaens op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 18 september 2022 om 12:22

Vincent Baestaens boekt op Amerikaanse bodem eerste seizoenszege

Vincent Baestaens heeft zijn eerste veldrit van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De 33-jarige crosser won in het Amerikaanse Roanoke de Virginia’s Blue Ridge Go Cross. Baestaens versloeg in deze C1-cross thuisfavorieten Eric Brunner en Kerry Werner.

Baestaens was de enige Belg aan de start van de cross in Roanoke. De ervaren veldrijder wist zich samen met Eric Brunner af te scheiden van de rest en na bijna een uur crossen moest een sprint beslissen over winst en verlies. De op papier rappe Baestaens bleek ook in de praktijk te snel voor Brunner, die zo genoegen moest nemen met een tweede plaats. Kerry Werner eindigde als derde op 25 seconden van Baestaens.

Baestaens, die geen contractverlenging kreeg bij zijn vorige team Deschacht-Group-Hens-Maes Containers, komt tot en met het einde van het crosseizoen 2023-2024 uit voor de eenmansploeg Spits CX.

De renner is overigens geen onbekende in het Amerikaanse veldritciruit. Baestaens crosst al jaren met regelmaat in de Verenigde-Staten, en met succes. Zo won hij vorig seizoen nog vijf kleinere crossen op Amerikaanse bodem.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.