Vincent Baestaens: “Gisteren zelftest gedaan om de renners gerust te stellen”

donderdag 27 januari 2022 om 12:14
Vincent Baestaens: “Gisteren zelftest gedaan om de renners gerust te stellen”

foto: Cor Vos

Vincent Baestaens slaapt apart in de uitvalbasis van de Belgische selectie voor het WK in Fayetteville, omdat zijn vriendin Annemarie Worst onlangs positieve testte op het coronavirus. Toch acht hij zelf de kans klein dat hij ook besmet is. “Niemand uit mijn entourage is verder positief”, zegt de veldrijder in gesprek WielerFlits.

Baestaens zag zijn vriendin voor het laatst op zaterdagochtend, toen zij vertrok naar de veldrit in Hamme, waarna ze met haar ouders naar Nederland afreisde. Voorafgaande daaraan deed Baestaens er alles aan om een besmetting te vermijden. Hij nam zelfs een sneltest mee, toen hij Worst vorige donderdag van het vliegveld haalde.

“Je mag het haar vragen: ze mocht van mij de auto niet in als ze geen test gedaan had”, lacht hij. “Gewoon omdat ik mezelf helemaal afgezonderd had thuis, niemand had gezien. Ik wilde niet dat dat naar de knoppen geholpen werd omdat zij met de vlieger ging.”

“Gisteren zelftest gedaan om de renners gerust te stellen”
“Die zelftest was negatief”, vervolgt Baestaens. “Zondag deed ze er nog een, weer negatief. Omdat ze nog geen uitslag had van de PCR-test die ze deed op maandag, moest ze op Schiphol nog één doen. Die was opeens positief. Ze had een ct-waarde van 26.6, wat heel hoog is. Dat wil zeggen dat je bijna niet meer besmettelijk bent.”

Dat ziet Baestaens bevestigd worden doordat niemand uit dezelfde bubbel ook besmet is. “Haar ouders, waar ze steeds bij was, testen ook nog steeds negatief. De PCR-test van mijn vader was eveneens negatief”, klinkt het. Ondanks deze gunstige signalen, blijft Baestaens zichzelf controleren. “Ik heb gisteren nog een zelftest gedaan. De bond zei dat dit niet nodig was, maar ik wou dat doen om de renners gerust te stellen, zodat ze niet in een cirkel rond me lopen.”

“We zouden alleen falen als we geen wereldkampioen krijgen”
Als er geen verrassingen meer komen, staat de renner van Deschacht-Hens-Maes zondag dus gewoon aan de start in Fayetteville. Hoe staat hij ervoor? “Ik denk dat ik eerlijk moet zijn dat de vorm van oktober en november er niet meer is. Maar ik kan wel goed starten, ook al sta ik op de tweede rij. We moeten nog bespreken, maar ik hoop mijn meerwaarde te hebben voor de ploeg. Ik cijfer me honderd procent weg. Op een superdag word ik zevende, achtste, negende. Dan heb ik liever dat er iemand van ons wereldkampioen wordt”.

Wereldkampioen worden moet volgens Baestaens het doel zijn van de ploeg. “Ik denk dat we een hele sterke Eli hebben, en ook de andere jongens zijn heel goed. We zouden alleen falen als we geen wereldkampioen krijgen. We hebben de renners om kampioen te worden”, klinkt het ambitieus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone