Vincent Baestaens grijpt winst in Aigle, Braam Merlier juicht Slowakije
Vincent Baestaens - foto: Cor Vos (archief)
zondag 6 oktober 2019 om 17:30

Vincent Baestaens grijpt winst in Aigle, Braam Merlier juicht Slowakije

Overzicht Naast de Rectavit GP van Pelt werd ook in Zwitserland en Slowakije gecrosst. Vincent Baestaens wist de EKZ CrossTour in Aigle (C1) op zijn naam te schrijven en in Rakova, Slowakije (C2) was Braam Merlier de beste. De Nederlandse Geerte Hoeke was in Rakova de beste vrouw.

Winst voor Vincent Baestaens
Baestaens moest in Aigle nog wel afrekenen met Felipe Orts. Aan de finish was het verschil tussen de renner van Group Hens-Maes Containers en de Spanjaard slechts één seconde. De derde plaats werd opgeëist door Diether Vanthourenhout van Pauwels Sauzen-Bingoal, op twintig seconden van Baestaens.

Bij de vrouwen ging de zege in Aigle naar Perrine Clauzel, voor Zina Barhoumi en Line Burquier. De beste Belgische was Suzanne Verhoeven op de zevende plek.

Merlier en Hoeke winnen in Rakova
In Slowakije werd Braam Merlier na afloop gehuldigd als winnaar van de Grand Prix aldaar. De 25-jarige Belg van Creafin-Fristads versloeg de ervaren Tsjech Emil Hekele. Ook de derde plaats was voor een Tsjech: Tomas Paprstka. Met Jarno Liessens en Seppe Rombouts bestond de top-5 uit drie Belgen.

Geerte Hoeke wist in Rakova haar vierde zege in vijf wedstrijden dit seizoen te boeken. De Nederlandse van Xalt deed dat eerder al in Zwitserland en Tsjechië. Met deze overwinningen in kleinere wedstrijden wil ze zich nestelen in de top-50 van de UCI-ranking, om zo deel te kunnen nemen aan de wereldbekers. In principe klimt ze door haar recente zeges naar de top-50.

Gosse van der Meer
In Groot-Brittannië was er nog een manche in de National Trophy Series. In Milnthorpe (C2) ging de zege naar thuisrijder Ian Field, voor de Nederlander Gosse van der Meer. David Conroy uit Ierland eindigde als derde. De winst bij de vrouwen ging naar de Britse Harriet Harden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.