Vincent Baestaens slaapt apart na positieve coronatest Annemarie Worst
foto: Cor Vos
woensdag 26 januari 2022 om 10:51

Vincent Baestaens slaapt apart na positieve coronatest Annemarie Worst

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Annemarie Worst (net als Denise Betsema) het WK veldrijden in Fayetteville moet missen vanwege een positieve coronatest. Dat heeft niet alleen gevolgen voor haar, maar zorgt ook voor maatregelen bij het Belgische kamp. Worst heeft namelijk een relatie met WK-debutant Vincent Baestaens en de twee zagen elkaar dit weekend nog.

Baestaens heeft om die reden inmiddels zijn eigen kamer in de uitvalbasis van de selectie, laat bondscoach Sven Vanthourenhout in gesprek met Het Nieuwsblad weten. “Vincent zou samen met Toon Aerts op de kamer slapen. De eerste nacht is dat ook gebeurd. Maar voortaan heeft hij wel een eigen kamer. Gelukkig was Annemarie recent nog op stage met haar ploeg – heel vaak hebben ze elkaar niet gezien.”

“En vooral: Vincent heeft zondag negatief getest. We moeten niet panikeren, alleen de volgende dagen wat voorzichtiger zijn”, klinkt het kalm. Wat waarschijnlijk ook bijdraagt aan die onbezorgde toon, is dat eenmaal in de Verenigde Staten de regels een stuk minder streng zijn. Er worden in aanloop naar het WK van zondag geen verplichte test meer afgenomen. In theorie staat een renner dus niets in de weg om ook met een besmetting gewoon mee te doen aan de wedstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.