Nibali over polsbreuk: “Het onmogelijke doen om de Giro te halen”

woensdag 14 april 2021 om 18:15
Nibali over polsbreuk: “Het onmogelijke doen om de Giro te halen”

foto: Cor Vos

Update

De Giro-voorbereiding van Vincenzo Nibali heeft een serieuze knauw gekregen. Bij een valpartij tijdens een training is de Italiaan namelijk op zijn rechterpols gevallen. Dat meldt Trek-Segafredo via social media.

Nibali was aan het trainen in de buurt van Lugano toen hij onderuit ging. Hieraan hield hij veel pijn over aan zijn rechterpols. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade precies is voor de Haai van de straat van Messina. De Italiaan is naar het ziekenhuis van Lugano gegaan om röntgenfoto’s te laten nemen.

Nibali was net terug van een trainingskamp op Tenerife en in de buurt van Lugano bereidde hij zich voor op zijn eerstvolgende wedstrijd, de Tour of the Alps (19-23 april). (14 april, 12u56)


Update – ‘Vincenzo Nibali breekt zijn pols’

Bronnen bevestigen aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport dat Vincenzo Nibali zijn rechterpols heeft gebroken bij zijn val, terwijl hij in het Zwitserse kanton Ticino aan het trainen was. Waarschijnlijk wordt de Italiaan morgen geopereerd. (14 april, 14u45)


Update – Trek-Segafredo bevestigt polsbreuk

Trek-Segafredo heeft een update gegeven over de situatie van Vincenzo Nibali. De Italiaan kwam ten val toen hij in de omgeving van Ponte Tresa aan het trainen was. Daarbij kwam hij op zijn rechterhand terecht. Uit onderzoek in een ziekenhuis in Lugano kwam een polsbreuk aan het licht. De medische staf van de ploeg besloot na overleg met het management en Nibali, dat de Italiaan morgen wordt geopereerd.

Pas na de operatie kan het herstelproces worden bepaald en wordt de deelname van Nibali aan de Giro d’Italia, die over drieënhalve week begint, besproken. De 36-jarige renner won de Ronde van Italië in 2013 en 2016. (14 april, 15u20)


Update – ‘Het onmogelijke doen’

Vincenzo Nibali heeft via social media gereageerd op zijn trainingsongeval, waarbij hij zijn pols brak. “Het kost me moeite om mijn enorme verdriet onder woorden brengen. Maar dit moet ik maar accepteren. Morgen word ik geopereerd. Dan begint het moeilijke pad om te proberen aan de start van de Giro te staan. Dat is het doel en ik wil het onmogelijke doen om de Giro te halen.” (14 april, 18u15)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.