Vincenzo Nibali: “Combinatie Giro-Tour in 2019 niet uitgesloten”
zaterdag 8 december 2018 om 12:50

Vincenzo Nibali: “Combinatie Giro-Tour in 2019 niet uitgesloten”

Vincenzo Nibali sluit niet uit dat hij in 2019 aan de start staan van de Giro d’Italia én de Tour de France. De knoop over zijn planning moet nog worden doorgehakt, maar de parcoursen van beide grote rondes zijn in elk geval in de smaak gevallen. Dat zegt hij in een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

“Ik ben tevreden met de routes”, zegt Nibali (34) in het interview. “De planning voor 2019 wordt geen gemakkelijke. Het is niet uitgesloten dat ik ze uiteindelijk allebei ga rijden.” De Italiaan van Bahrain Merida reed al tweemaal eerder de dubbel, de laatste keer in 2016. De Giro won hij destijds, in de Tour eindigde hij vervolgens als dertigste.

Nibali blikte ook vooruit op zijn toekomst. Hij heeft bij Bahrain Merida nog een contract tot en met 2019 en zou er graag langer blijven. “Binnenkot ga ik samenzitten met de ploegleiding. Het zou mooi zijn als we tot een nieuwe overeenkomst komen van twee jaar.” Hoewel zijn zaakwaarnemer ook andere aanbiedingen bekijkt, blijft de Italiaan liever waar hij nu zit.

Klassiekers
Na 2019 nog eens twee jaar, maar verder kijken doet hij nog niet. “Misschien ga ik wel door tot ik 40 jaar ben, misschien ben ik er al eerder klaar mee. Misschien focus ik me binnen twee jaar wel op de klassiekers… Ik voel me nog altijd een ronderenner, maar de klassiekers geven ongelooflijke emoties. Alles gebeurt immers in een paar uur tijd, in slechts enkele kilometers.”

Van de vijf monumenten reed Nibali alleen Parijs-Roubaix nog nooit. Afgelopen jaar debuteerde hij in de Ronde van Vlaanderen met een verdienstelijke 24e plaats. Zijn sensationele zege in Milaan-San Remo had hij toen al op zak. Eerder won hij al tweemaal de Ronde van Lombardije – in 2015 en 2017 was hij er de beste.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.