Vincenzo Nibali: “De Giro is de belangrijkste wedstrijd voor mij”

donderdag 13 december 2018 om 10:17

Vincenzo Nibali heeft van de Giro d’Italia zijn hoofddoel gemaakt voor 2019. Dat vertelt de kopman van Bahrain Merida op het ploegpresentatie in Kroatië aan WielerFlits. De Italiaan gaat daarna ook nog de Tour de France rijden. “Als ik de Tour op papier zie, vind ik die een beetje moeilijker”, aldus Nibali.

Nibali geeft aan graag twee grote rondes te willen rijden. “Om helder te zijn, de Giro zal de belangrijkste afspraak voor mij zijn. Na de Giro zullen we de balans opmaken en gaan we nadenken over de Tour de France”, vertelt de Haai van Messina. Hij ziet de Tour niet als bonus. Door later aan zijn seizoen te beginnen hoopt hij toe te werken naar zijn topvorm. “Ik ga op zoek naar mijn beste conditie voor de Giro en die conditie wil ik over alle wedstrijden dit seizoen verdelen.”

Het seizoen voor Nibali begint in de Ronde van Valencia, begin februari. Daarna rijdt hij de UAE Tour (25 februari-2 maart) en Tirreno-Adriatico (13-19 maart) voor hij zijn titel verdedigt in Milaan-San Remo. Na een hoogtestage zijn de Tour of the Alps (22-26 april) en Luik-Bastenaken-Luik zijn laatste koersen voor de Giro.

Bij de video zit Nederlandse ondertiteling. Klik daarvoor op Instellingen in de video en dan op Ondertiteling.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.