Vincenzo Nibali: “Dumoulin verwacht ik nog in de laatste week”
foto: Marcel Koch
zondag 8 mei 2016 om 08:00

Vincenzo Nibali: “Dumoulin verwacht ik nog in de laatste week”

Vincenzo Nibali behoort samen met Mikel Landa en Alejandro Valverde tot de drie topfavorieten voor eindwinst in de Giro d’Italia. De Italiaanse kampioen houdt de twee Spanjaarden voornamelijk in de gaten. “Maar het is moeilijk om één naam te noemen”, vertelt hij aan WielerFlits.

Dumoulin
Volgens Nibali zijn er echter meer kapers op de kust. “Landa is nog jong en Ilnur Zakarin ook. Hij is in goede vorm uit de recente Ronde van Romandië gekomen. Maar ook Tom Dumoulin, die een goede Vuelta a España reed, hoort bij de jongens die ik in de laatste week verwacht. Valverde heeft daarnaast veel ervaring en gaat zeker een goede Giro rijden.”

Het interview met Nibali is gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Italiaans.
Via ‘instellingen’ in de YouTube-video kan gekozen worden voor Nederlandse en Engelse ondertiteling.


Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2016 20:09
Het zier er gelukkig naar uit dat het rookgordijn van Dumoulin en Giant niet werkt bij zijn collega renners. Hoogtestage of niet, iedereen verwacht hem in de bergen.

Dit lijken mij geen complimentjes om positief over een NL'se renner te praten voor de NL'se camera anders konden ze ook over Kruijswijk beginnen.
7 mei 2016 20:11
Leuk weer! Goed werk met al die interviews! Valt me mee dat al die toppers zo benaderbaar zijn..
7 mei 2016 20:37
Voordat ze Nederland uit zijn misschien nog een interview met een Dark-Horse Youri? Iemand als Pozzo, Hesjedal, Majka of Chaves? Dan zal je weer een andere vraagstelling moeten gebruiken. Lijkt me gaaf als dat lukt. Weer een topinterview verder.
7 mei 2016 21:15
Tot nu toe ben ik hartstikke positief over hoe het opgezet is en wat voor vragen er worden gesteld, maar in dit interview wordt er dubbel gevraagd wie hij denkt dat er goed zullen zijn deze Giro. Beetje Nibali respectzenuwen? Dit bedoel ik als opbouwende kritiek, want ik ben hartstikke blij met WF!
7 mei 2016 21:44
haha ik blijf het mooi voor jullie vinden dat jullie de grote heren ook voor de camera krijgen. top gedaan gents en het smaakt naar meer
7 mei 2016 21:49
Waarom noemt niemand Majka eigenlijk, zelf verwacht ik hem zeker als 1 van de kanshebbers.
7 mei 2016 21:57
Vindt het wel leuk dat Kruijswijk een beetje onder de rader blijft op deze manier, want die zie ik echt wel top 10 rijden.
7 mei 2016 21:59
MrSjaakBraak

Majka was in Romandië ook niet super, misschien daarom? Wanneer die zijn gebruikelijke vorm weer kan vinden natuurlijk een grote kanshebber.
7 mei 2016 22:12
Uit nieuwsgierigheid. Hoe hebben jullie dit gedaan? Kan Youri Italiaans verstaan, maar niet goed genoeg spreken om de vraagstelling in het Italiaans te doen of is dit op een andere manier in elkaar gezet. Verder weer heel top gedaan. Creeren van de eigen content wordt iedere week weer beter. Hulde daarvoor. Stiekem hoop ik dat jullie ook meegaan naar Italie, of zit dat er niet in?
7 mei 2016 22:27
Als dumoulin straks in dezelfde situatie terechtkomt als in de vuelta, denk ik niet dat hij het zomaar gaat laten lopen
7 mei 2016 23:07
Dat is toch het mooie van wielrennen. Wereldtoppers gewoon benaderbaar.
Geweldig WF!

Dumoulin gaat echt geen klassement rijden.
Geen hoogtestage doen, maar wel voor een klassement gaan lijkt me in deze tijd niet te doen.
7 mei 2016 23:35
@Jorik. Ik kan redelijk Italiaans verstaan en lezen, en begrijpen waar over het gaat (het helpt als je ervaring hebt met andere verwante taal als Frans of Spaans). Maar niets spreken en al helemaal niet schrijven. Ik kan me voorstellen dat dit voor Youri ook geldt.
8 mei 2016 00:03
Heeft Dumoulin vorig jaar voor de Vuelta wel een hoogtestage gedaan??
8 mei 2016 00:29
@henk

Ja.
8 mei 2016 09:14
Landa heeft ook geen hoogtestage gedaan en vorig jaar ook niet. Dus...
8 mei 2016 09:19
De vragen waren in het Engels dus waarschijnlijk kan Nibali Engels verstaan maar gaf hij antwoord in het Italiaans. Het lijkt zonder tussenkomst van een tolk want er is niet in geknipt zo te zien.
8 mei 2016 09:36
@pirazzi, Jorik112, Mark
De persman van Astana vertelde dat Nibali wel Engels begrijpt, maar spreken gaat minder vloeiend. Daarom gaf hij antwoord in het Italiaans na de Engelse vragen.

Daarna moesten we nog wel een Italiaanse vertaler zoeken inderdaad, om te achterhalen wat hij nu precies gezegd had.

@Jorik112
Helaas eindigt de Giro-reis van WF in Arnhem vandaag.
9 mei 2016 01:45
Landa is van nature een klimmer. Dumoulin is een tijdrijder die goed bergop rijd.


Lijkt me niet te vergelijken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.