Vincenzo Nibali flirt met Sky: “Moeten me wel binnenhalen als kopman”
foto: Sirotti
vrijdag 9 november 2018 om 08:23

Vincenzo Nibali flirt met Sky: “Moeten me wel binnenhalen als kopman”

Vincenzo Nibali sluit een overstap naar Sky niet uit. De Italiaan kan vanaf 2020 in dienst treden bij de Britse WorldTour-ploeg, maar dat wil hij alleen als kopman. “Als een team me binnenhaalt, moet het me wel binnenhalen als een kopman”, zegt Nibali tegen Cycling Weekly.

“In het verleden zijn we niet tot een deal gekomen, maar Sky is zeker een van de ploegen waarmee ik gesprekken zal voeren”, zegt Nibali “Sky is een van de beste ploegen ter wereld. Het won al veel grote rondes. Volgend seizoen zullen we beslissen of mijn toekomst daar ligt.” Nibali, die volgende week zijn 34e verjaardag viert, heeft nog een lopend contract bij Bahrain Merida voor één seizoen.

“Als een ploeg me binnenhaalt, moeten ze me nemen om te winnen. Maar in het verleden heb ik ook al getoond dat ik ploegmaten kan helpen, zoals Ivan Basso in de Giro.”

“Een seizoen is heel lang. Als ik kopman ben, wil ik er staan in de wedstrijden waar ik een doel van heb gemaakt. Daarnaast is er ruimte voor andere renners die ik kan helpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.