Vincenzo Nibali haalt uit naar critici na tijdverlies
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2019 om 12:22

Vincenzo Nibali haalt uit naar critici na tijdverlies

Vincenzo Nibali heeft teruggeslagen naar de wielerfans, die “de Tour de France kijken op televisie, cola drinken, popcorn eten en mensen bekritiseren op social media.” Afgelopen weekend zakte de Italiaan af naar de dertigste plaats in het klassement, nadat hij flink wat tijd verloor.

In de etappe naar Saint-Étienne zaterdag verloor Nibali meer dan vier minuten en een dag later nog eens tweeënhalve minuut. Voor de Italiaan is het evenwel niet zijn eerste grote ronde van het seizoen na zijn tweede plaats in de Giro d’Italia. In aanloop naar de Tour liet hij al weten interesse te hebben in ritzeges en wellicht de bolletjestrui, maar een week voor de Franse ronde gaf zijn ploeg Bahrain Merida toch aan dat hij met ambities voor het klassement zou starten.

Ook veel fans vestigden hun hoop op Nibali, zeker bij afwezigheid van favorieten als Chris Froome en Tom Dumoulin. Zijn tijdverlies afgelopen weekend kwam hem op kritiek te staan op social media. Critici vonden dat hij wel wat dieper had mogen gaan. “Ik snap dat de fans ons altijd graag spectaculair zien koersen, maar ik hoop dat ze begrijpen dat dit niet altijd makkelijk is. Ik doe mijn best, maar als de benen ‘nee’ zeggen, is er niets dat je kan doen”, reageert Nibali bij Cyclingnews.

“We hebben goede momenten als we winnen, maar vaak zijn er moeilijke momenten. Ik leerde beide te accepteren, want als we afzien denk ik dat we onze menselijke kant laten zien. Het niveau is erg hoog in de Tour, dus je moet 100 procent in orde zijn. Renners als Pinot pieken naar dit moment toe na een erg rustig eerste deel van het seizoen. Ik ben niet op mijn best, ik hang ergens in het midden. Ik heb het uithoudingsvermogen, maar het ontbreekt me aan explosiviteit.”

Nibali benadrukt dat de dubbel Giro-Tour een lastige is. “Daarom heb ik nooit gezegd dat ik me op het klassement richt in de Tour dit jaar. Ik ben er beter in me te richten op de Giro en de Vuelta in hetzelfde seizoen, zoals mijn resultaten laten zien.” Hij hoopt nog een etappe te winnen in het vervolg van de huidige Tour. Mijn vorm is niet slecht, maar het ontbreekt me aan explosiviteit voor de zware, korte beklimmingen. Het is een teken dat de vermoeidheid van de Giro er nog altijd is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.