Vincenzo Nibali hervindt moraal: “Bij Bahrain Merida is er iets geknapt”
foto: Cor Vos
vrijdag 13 december 2019 om 16:24

Vincenzo Nibali hervindt moraal: “Bij Bahrain Merida is er iets geknapt”

Vincenzo Nibali lijkt bij Trek-Segafredo zijn enthousiasme te hebben teruggevonden. De Italiaan koerst komend seizoen voor de Amerikaanse formatie, nadat hij drie jaar bij Bahrain Merida reed. “Helaas is er daar iets geknapt.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nibali trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Bahrain Merida. In zijn periode bij de Bahreinse ploeg stond hij driemaal op het podium van een grote ronde en won hij de Ronde van Lombardije en Milaan-San Remo. “Ik ben er trots op dat ik het team met de Prins van Bahrein kon helpen ontwikkelen en het team over de hele wereld bekend kon maken. Maar helaas is er iets geknapt op een bepaald moment, en nu gaan we onze eigen weg”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews.

Bahrain Merida heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan: autoconstructeur McLaren werd aandeelhouder en Rod Ellingworth kwam over van Team Ineos om de nieuwe teammanager te worden. Het team leek een nieuwe energie te hebben gevonden, maar Nibali was naar verluidt nooit geïnteresseerd om te blijven en deel uit te gaan maken van de veranderingen. “Ik weet niet eens hoe Rod eruit ziet, ik heb nog nooit met hem gesproken. Ik sprak alleen met de grote baas, Milan Erzen.”

Perfectionist
Bij zijn nieuwe ploeg Trek-Segafredo heeft Nibali zijn enthousiasme teruggevonden. “Trek-Segafredo wil dat ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan: professioneel blijven en hard werken, proberen de doelen te bereiken die we onszelf stellen en mijn uiterste best doen. Ik denk dat ik daartoe in staat ben, omdat ik snel doorhad dat ze er alles aan doen om me te helpen. Ik ben een perfectionist als het gaat om mijn materiaal, en de ingenieurs van Trek staan altijd meteen voor me klaar.”

Deze week presenteerde de ploeg de hoofddoelen van de kopmannen al. Nibali focust zich wat het rondewerk betreft op de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Ook liggen zijn ambities bij de Olympische Spelen in Tokio en het WK in Zwitserland. “Ik heb al gesproken met de Italiaanse renners die deelnamen aan het Test Event in de zomer en ze bevestigden dat het moeilijk is en geschikt is voor klimmers zoals ik. De Spelen zijn iets speciaals, zelfs voor een profrenner. Wie zou er geen olympische medaille willen winnen?”

Hoofddoelen Vincenzo Nibali in 2020

flag-pt Volta ao Algarve
flag-it Tirreno-Adriatico
flag-it Milaan-San Remo
flag-be Luik-Bastenaken-Luik
flag-it Giro d’Italia
flag-jp Olympische Spelen
flag-es Vuelta a España
flag-ch WK wielrennen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.