Vincenzo Nibali: “Ik neem het allemaal met een korreltje zout”
foto: Getty Images/LaPresse
woensdag 4 juli 2018 om 17:49

Vincenzo Nibali: “Ik neem het allemaal met een korreltje zout”

Vier jaar na zijn Tourzege is Vincenzo Nibali er klaar voor om zijn kunststukje te herhalen. Ditmaal met meer zelfvertrouwen, minder twijfels en minder druk op zijn schouders. “Ik probeer het allemaal te nemen met een korreltje zout, het weg te lachen en mijn focus te houden op de weg die voor me ligt”, zegt de Italiaan tegen Cyclingnews.

“Als ik geen nieuwe Tourzege pak, zal dat niets voor mij veranderen”, zegt de renner van Bahrain-Merida. “Ik ben ook niet zo geïnteresseerd in wat mensen zeggen als ze aan me twijfelen, vraagtekens zetten bij mijn toewijding of niet meer geloven in mijn kansen. Ik weet dat ik hard heb gewerkt om het goed te doen in de Tour. Nu zullen we zien wat er gebeurt.”

Nibali beleefde zijn hoogtepunt als klassementsrenner in de Tour van 2014. Na drie weken koers had hij een voorsprong opgebouwd van ruim zeven minuten op het Franse duo Thibaut Pinot en Jean-Christophe Peraud. De rit waarin hij de basis legde voor de eindzege was de kasseienetappe richting Roubaix, die door hevige regenval was omgetoverd tot een waar modderfestijn. En laat er dit jaar nu eenzelfde keienonderneming op het programma staan richting de Franse industriestad.

“Ik denk dat mijn vastberadenheid om te slagen één van mijn kwaliteiten is”, zegt hij. “Toen het voorheen wat minder ging, zeiden mensen me dat ik ermee moest stoppen. Maar dan ging ik vaker winnen en liet ik zien dat ík gelijk had. Het is makkelijk om kritiek te uiten tegenwoordig, vooral op social media. Het is een digitaal café waar mensen rondhangen, graag hun stem laten horen en praatjes maken. Ik neem het allemaal met een korreltje zout en richt me op de weg die voor me ligt.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 17:51
Zuiver zout, Nibali ?;)
4 juli 2018 18:22
Van mij mag hij em nog een keer winnen. Liever dan Froome, Bardet of een Movistar. Porte gun ik het ook, maar die is niet leep genoeg.
4 juli 2018 18:44
Het zou mooi zijn als hij weer weet te winnen. Een interessante aanvallende renner maar ook iemand waarvan ik nooit zeker weet of hij echt goed gaat zijn.
4 juli 2018 20:24
Die gaat niet meer winnen, maar prachtige aanvallende renner.
In 2014 goed gereden maar ook geprofitteerd van de afwezigheid van Froome en Contador na valpartijen.
4 juli 2018 20:58
Indien de kans zich nogmaals voordoet zal Nibali die met beide handen aangrijpen om volkomen terecht voor definitief als groot kampioen de geschiedenisboeken in te gaan. Deze lepe wielrenner gedijt prima in de luwte en slaat dan ongenadig hard toe daar waar je het niet meer verwacht en de hoop vervlogen lijkt. Ongetwijfeld dat we een beestachtige Nibali aan het werk gaan zien komende Tour de France! De haai bijt hard maar niet altijd raak...
4 juli 2018 21:59
Voor mij groot favoriet om de Tour te winnen, zijn voorbereiding was perfect en er is ook weinig druk of stress.
5 juli 2018 08:20
En een goede ploeg tot zijn beschikking, ook niet geheel onbelangrijk
5 juli 2018 09:05
Podiumkandidaat zeker, met Froome, Dumoulin, Bardet en Quintana. Er valt er altijd wel eentje tussenuit, en dat is zelden Nibali.
5 juli 2018 22:15
Mooie renner en parcours deze keer op maat voor hem. Mooi doel voor hem om de 3 grote rondes 2x te winnen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.