Vincenzo Nibali mikt op derde zege in Lombardije

donderdag 10 oktober 2019 om 19:45
Vincenzo Nibali mikt op derde zege in Lombardije

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali hoopt komende zaterdag voor een derde keer de Ronde van Lombardije te winnen. De Italiaan is de kopman van Bahrain Merida, al kan de ploeg ook rekenen op Dylan Teuns. De Belgische puncheur stond vorig jaar nog op het podium van de herfstklassieker.

Nibali heeft de laatste jaren de winnende formule gevonden, want de 34-jarige renner won in 2015 en 2017 de Koers van de Vallende Bladeren. En vorig jaar finishte de gehaaide Italiaan als tweede in finishplaats Como, achter Thibaut Pinot, die zaterdag moet passen vanwege een knieblessure.

De tweevoudig winnaar kan rekenen op de werkkracht van zijn jongere broer Antonio, Andrea Garosio, Domen Novak en de Oostenrijkse klimmer Hermann Pernsteiner. Bahrain Merida zal ongetwijfeld hopen op een nieuwe zege met Nibali, maar de WorldTour-ploeg kan ook rekenen op de nummer drie van vorig jaar: Teuns.

“Na mijn derde plek droom ik van meer. Ik voelde me goed tijdens Tre Valli Varesine en ik kijk uit naar zaterdag. Ik wil mijn seizoen goed afsluiten”, aldus de Belg.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-it Ronde van Lombardije (12 augustus) 
flag-it Damiano Caruso
flag-it Andrea Garosio
flag-it Antonio Nibali
flag-it Vincenzo Nibali
flag-si Domen Novak
flag-at Hermann Pernsteiner
flag-be Dylan Teuns

Vincenzo Nibali boekte in 2015 zijn eerste zege – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.