Vincenzo Nibali: “Nog geen sprake van duel tussen Roglic en mij”

maandag 20 mei 2019 om 09:06
Vincenzo Nibali: “Nog geen sprake van duel tussen Roglic en mij”

Vincenzo Nibali wist gisteren tijdens de individuele tijdrit in San Marino de schade op Primoz Rolgic enigszins binnen de perken te houden. De kopman van Bahrain-Merida moest in de rit tegen de klok 1:05 toegeven en gaat de rustdag in met 1 minuut en 44 seconden achterstand op de Sloveen. De tweevoudig winnaar blijft optimistisch over zijn kansen.

“Het was goed dat ik wat tijd kon pakken op Yates. Roglic is een specialist, dus het is oké om een minuut te verliezen”, vertelde hij na afloop volgens Cyclingnews.

Nibali zette de vierde tijd neer. “Het was een lastige tijdrit vanwege de vele regen”, blikt hij terug. “Ik nam geen risico’s in het eerste gedeelte want er waren veel oversteekplaatsen. Ik heb geprobeerd om een regelmatige inspanning te leveren en heb mij echt kunnen geven tijdens het gedeelte bergop.”

Nibali wil nog niet spreken van een duel tussen hem en Roglic. “Daar is het nog iets te vroeg voor. Er zijn nog steeds genoeg kopmannen en zij zullen nog wel iets laten zien”, voorspelt hij. “De Giro duurt nog lang en er komen nog belangrijke etappes aan. Ik schrijf andere klassementsmannen als Landa, Yates en Lopez nog niet af. De renners die iets meer verloren hebben, zullen moeten gaan aanvallen. Dat maakt de wedstrijd een stuk interessanter.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.