‘Vincenzo Nibali overweegt toekomst na meerdere aanbiedingen’
foto: Sirotti
zaterdag 13 oktober 2018 om 12:57

‘Vincenzo Nibali overweegt toekomst na meerdere aanbiedingen’

Hoewel Vincenzo Nibali nog een contract bij Bahrain Merida heeft tot en met 2019, is zijn toekomst daarna nog ongewis. Na drie seizoenen trouwe dienst zou contractverlenging een logische vervolgstap zijn, maar volgens La Gazzetta dello Sport is een langer verblijf nog allerminst zeker en kan de Italiaan rekenen op interesse van Trek-Segafredo, UAE Emirates en ook Sky.

“Het is niet om erover op te scheppen, maar telkens als het einde van mijn contract nadert komen er aansprekende en mooie aanbiedingen binnen. Die moeten worden bekeken en in overweging worden genomen. Wielrennen is een baan en je moet voor jezelf de beste voorwaarden creëren om op de top van je kunnen te presteren”, zegt Nibali in de Italiaanse sportkrant.

“Met Bahrain Merida hebben we veel neergezet en komend jaar verdedig ik nog altijd de kleuren van deze ploeg. Voor de toekomst heb ik echter zeer interessante voorstellen gekregen. Maar ook van Bahrain Merida, dus ik moet evalueren en afwegingen maken.” Nibali zou graag een contract van twee seizoenen tekenen, maar zijn huidige ploeg zou slechts één seizoen hebben geboden. Onder meer Trek-Segafredo en UAE Emirates zouden al interesse hebben getoond.

Team Sky
De geruchtenstroom brengt hem tevens in verband met Sky, waarmee Nibali’s manager al gesprekken zou hebben gevoerd. De Italiaan wil er weinig over kwijt. “Er heeft geen ontmoeting plaatsgevonden, ik sta immers nog onder contract”, zegt hij. “In de toekomst dan? We gaan het zien. Ik kan er verder niets over zeggen, want ik wil me nu bezighouden met de slotfase van het seizoen, mijn herstel, de trainingen en mijn houding op de fiets, die na een blessure enigszins veranderde.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2018 13:47
Ben een echte fan van m en hoop dat hij vandaag zn 3e lombardije wint, maar ik begin te geloven dat hij zn top gehad heeft. Kennelijk zijn er genoeg ploegen die er nog wel vertrouwen in hebben.
    13 oktober 2018 15:20
    Ik denk gezien zijn leeftijd dat dat wel zo is. Maar dat staat los van zijn prestaties in de grote rondes dit jaar. Door die val in de Tour kon hij ook zijn niveau niet halen in de Vuelta. Dat was ook niet gebeurd als het in zijn beste jaren was gebeurd.
13 oktober 2018 14:58
Sky zie ik echt never nooit gebeuren.
13 oktober 2018 15:11
Mocht-ie zijn top gehad hebben en daar nu net iets onder zitten is het nog steeds wel van een goed niveau natuurlijk
13 oktober 2018 16:44
Kan alla Valverde nog wel even mee In De klassiekers en een paar etappes uiktkiezen: klassementen In grote rondes zijn na volgend jaar een eventueele bonus. (Wel mooi dat hij nog ev n door wil...)
13 oktober 2018 18:02
zou goed in het beleid van trek passen, een klassementsrenner op leeftijd aantrekken.
14 oktober 2018 13:28
Doet men gewoon bij iedere transferroddel ook UAE erbij noemen? Gewoon voor de zekerheid?
14 oktober 2018 14:13
Die man heeft een megasalaris, eindigt eerste en tweede in de Italiaanse monumenten, zijn ploeg wordt sterker en rijdt vaak voor hem, Sky past niet bij hem, bij Trek heeft men net Porte aangetrokken en UAE valt uit elkaar van de onsamenhangendheid. Die blijft echt wel bij Bahrain.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.