Vincenzo Nibali sluit seizoen goed af: “Kan hier alleen maar gelukkig mee zijn”
foto: LaPresse
zaterdag 13 oktober 2018 om 18:40

Vincenzo Nibali sluit seizoen goed af: “Kan hier alleen maar gelukkig mee zijn”

Vincenzo Nibali sloot met een tweede plaats in de Ronde van Lombardije zijn seizoen toch nog goed af. De Italiaan was in de Tour de France ten val gekomen en had daarna moeite zijn topvorm terug te vinden. Tot vandaag. In het flashinterview na afloop toont Nibali zich een tevreden man: “Na wat mij in de Tour is overkomen, kan ik hier alleen maar gelukkig mee zijn. Volgende week zal ik nog wat tests doen en daarna zullen we weten of ik volledig hersteld ben van het ongeluk.”

Over zijn concurrent Pinot is lo squalo vol lof: “Pinot was vandaag heel er goed. Op de Sormano-muur, toen we op jacht naar Roglic gingen, merkte ik al op hoe goed hij was. Hij heeft een ander voorbereiding op Il Lombardia dan ik gehad, dus was hij de favoriet. Toen we met zijn tweeën overbleven wist ik dat het heel lastig ging worden.”

“Met een tweede plaats ben ik niet super blij, maar ik breng wel een goed resultaat naar huis”, eindigt de Italiaan.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2018 19:42
Best knap dat Nibali er zo lang aan kon blijven hangen met al die uitlaatgassen die hij inademt.
14 oktober 2018 08:53
Heel andere voorbereiding valt wel mee als je ziet welke koersen zij beide de laatste anderhalve maand hebben gereden. Vuelta, WK, Italiaanse najaarskoersen.
    14 oktober 2018 09:00
    Het verschil zit dan ook in de periode daarvoor. En als je de vuelta zag waarin pinot zich de top 10 in terug knokte en nibali niet mee kon Met subtop voor etappes, weet je het ook wel
14 oktober 2018 09:00
Mooi verwoord die laatste alinea

Om te reageren moet je ingelogd zijn.