Vincenzo Nibali tekent bij Trek-Segafredo: “Ik volg mijn hart”

donderdag 8 augustus 2019 om 16:09
Vincenzo Nibali tekent bij Trek-Segafredo: “Ik volg mijn hart”

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Vincenzo Nibali heeft een tweejarig contract getekend bij Trek-Segafredo. De 34-jarige Italiaan komt over van Bahrain Merida, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. “Ik heb mijn hart gevolgd”, aldus Nibali. De meervoudig winnaar van een grote ronde neemt zijn broer Antonio mee naar de Amerikaanse ploeg.

Het was al langere tijd bekend dat Nibali een contract zou tekenen bij Trek-Segafredo, maar nu zijn de handtekeningen ook daadwerkelijk gezet. “Het project van Trek is erg serieus. Het is enorm motiverend dat Trek, Segafredo en alle andere sponsoren zoveel vertrouwen in me hebben. Ik ben heel erg blij dat ik mijn carrière kan verlengen bij deze ploeg. Ik kijk heel erg uit naar 2020”, zo vertelt de nummer twee van de voorbije Giro d’Italia.

Teammanager Luca Guercilena is uiteraard in zijn nopjes, nu het nieuws wereldkundig is gemaakt. “Vincenzo is een geweldige kampioen”, aldus de Italiaan. “Het geeft andere renners de kans om te leren, maar ook om zelf uit te blinken. We zijn ervan overtuigd dat we met Vincenzo kunnen strijden om de eindzege in grote rondes”, zo vertelt Guercilena, die ook vertrouwen heeft in die andere Nibali. “Hij heeft nog altijd ruimte om te verbeteren.”

Antonio: “Ik hoop zelf ook mooie resultaten te boeken”
“Ik kijk echt uit naar mijn periode bij Trek-Segafredo”, is de eerste reactie van Antonio. “Ik ken Giulio Ciccone heel erg goed, aangezien we vrienden zijn. Hij heeft me verteld over de goede sfeer binnen het team, maar ook hoe professioneel ze te werk gaan. Het doel is om mijn broer te helpen, maar ik zal ook alles geven voor de andere kopmannen. Daarnaast hoop ik zelf ook mooie resultaten te boeken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.