Vingegaard boekt eerste profzege: “Kan het nog niet beseffen”

vrijdag 9 augustus 2019 om 08:58
Vingegaard boekt eerste profzege: “Kan het nog niet beseffen”

foto: Cor Vos

De verrassende leider in de Ronde van Polen heet Jonas Vingegaard. De jonge Deen van Jumbo-Visma wist op indrukwekkende wijze de voorlaatste etappe te winnen met aankomst in Kościelisko. “Ik kan het nog niet beseffen. Dit is super”, zo kijkt Vingegaard terug op zijn eerste zege bij de profs.

De 22-jarige klimmer wist samen met generatiegenoten Pavel Sivakov (22) en Jai Hindley (23) weg te rijden net voor de laatste helling van de dag. De drie beloftevolle renners wisten een achtervolgend groepje – met daarin onder meer Ion Izagirre, Davide Formolo en Rafal Majka – van zich af te houden, waardoor ze mochten spurten om de zege.

Vingegaard bleek uiteindelijk over de snelste sprint te beschikken. “De jongens hebben echt goed gewerkt”, is de nieuwe leider lovend over zijn ploeggenoten. “Ik voelde me nog goed in de finale. Ik koos er daarom voor om aan te vallen. Ik wist dat ik een goede kans maakte in de sprint, maar dat ik het dan ook afmaak is fantastisch.”

De grote vraag is nu of Vingegaard de Ronde van Polen kan winnen. De Deen begint vandaag als leider aan de pittige slotetappe naar Bukowina Tatrzańska, maar zijn voorsprong op Sivakov (vier seconden) en Hindley (zes tellen) is beperkt. “Het zal wederom een lastige etappe worden. Ik zal proberen om mijn trui te verdedigen.”

“Ik draag mijn zege op aan Bjorg Lambrecht” 
De renner van Jumbo-Visma stond ook nog even stil bij de verongelukte Bjorg Lambrecht. “Ik draag mijn overwinning op aan Bjorg. De wielersport is in rouw en het is onwezenlijk om een collega zo te verliezen. Op deze manier bewijs ik Bjorg mijn eer”, aldus Vingegaard.

Jonas Vingegaard wijst naar de hemel – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.