Vingegaard klimt naar zege in proloog Giro Valle d’Aosta U23
foto: Giro Valle d'Aosta
woensdag 11 juli 2018 om 18:09

Vingegaard klimt naar zege in proloog Giro Valle d’Aosta U23

Jonas Vingegaard heeft de klimproloog in de Giro Ciclistico Valle d’Aosta-Mont Blanc U23 2018 op zijn naam geschreven. De 21-jarige Deen kwam op Frans grondgebied uit voor een nationale selectie. Hij haspelde de 7,9 hellende kilometers af in een tijd van zestien minuten en 37 seconden. Dat was genoeg om Stefan de Bod en Mark Donovan af te houden.

Met Ben Gerrits (UC Monaco) en Kevin Inkelaar (Polartec-Kometa) doen er twee landgenoten mee aan deze Italiaanse rittenkoers. Toeval of niet, moest laatste genoemde een half minuutje later van start dan Gerrits. Beiden kwamen echter niet in de buurt van de toptijd. Matteo Bellia (IAM-Excelsior) deed dat wel. Het bleek een serieuze tijd, maar lang kon de 20-jarige Italiaan niet genieten van zijn rustpauze in de hot seat.

Topfavoriet voor de eindzege Mark Donovan ging namelijk met tien seconden onder Bellia’s tijd door. Het leek er heel eventjes op dat de 19-jarige Brit meteen de leiderstrui zou pakken, maar Stefan de Bod dacht daar anders over. De sterke Zuid-Afrikaan was Donovan namelijk te snel af. Maar ook de renner van Dimension Data for Qhubeka kon de zegeruikers vergeten. Vingegaard – als voorlaatste gestart – dook namelijk in extremis onder zijn tijd en is de eerste drager van het geel.

foto: Giro Valle d’Aosta

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.