Vinokourov en Kolobnev begin mei eindelijk gehoord
dinsdag 26 maart 2019 om 14:25

Vinokourov en Kolobnev begin mei eindelijk gehoord

Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev zullen op 7 mei worden gehoord door de rechtbank van Luik. De twee wielrenners worden verdacht van omkoping in de finale van Luik-Bastenaken-Luik 2010. Aanvankelijk zou de zaak veel eerder voorkomen, maar het proces werd meerdere keren uitgesteld.

Dit gebeurde voor het laatst in januari, nadat de advocaat van Vinokourov –  Jean-Louis Lodomez – beweerde dat er documenten zijn vervalst. Tussen juli en december 2010 zou er respectievelijk 100.000 en 50.000 euro zijn overgeschreven van de Monegaskische bankrekening van Vinokourov naar de Zwitserse rekening van Kolobnev.

Beide ex-renners – die een gevangenisstraf van maximaal drie jaar én 350.000 euro boete riskeren – ontkennen de feiten. “De documenten zijn vervalst. Er is ingebroken in de mailbox van mijn cliënt”, aldus Lodomez. Hierdoor werd de zaak andermaal uitgesteld.

Behandeling van de zaak 
Het bleef vervolgens lange tijd stil, maar Guillaume Reynders – de advocaat van Kolobnev – laat nu weten dat beide renners op 7 mei zullen worden gehoord door de rechtbank van Luik. Vervolgens hebben de advocaten tot 26 augustus de tijd om hun schriftelijke verdediging in te leveren. De zaak zal uiteindelijk worden behandeld op 10 september.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.