Vinokourov: “Geen woorden kunnen mijn pijn uitdrukken”
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 22 april 2017 om 12:08

Vinokourov: “Geen woorden kunnen mijn pijn uitdrukken”

Astana-baas Alexandr Vinokourov is geschokt na het overlijden van Michele Scarponi. Zijn 37-jarige pupil, met wie hij in het verleden meerdere duels uitvocht op de fiets, kwam deze ochtend om het leven bij een verkeersongeval. “Het verdriet is groot voor ons allemaal. Voor familie, vrienden en collega’s van Michele”, zegt hij.

“Michele Scarponi was een groot kampioen. Dit is een immens verlies. Geen woorden kunnen mijn pijn uitdrukken. Namens de hele Astana-ploeg gaan mijn condoleances naar de familie en vrienden van Michele”, meldt Vinokourov in een bericht op de website van Astana. De formatie heeft al haar sociale kanalen zwart gemaakt.

We are in deep shock, it is a huge sorrow for all of us, for the family, friends and colleagues of Michele. Michele Scarponi was a great champion. This is a huge loss, no words to express my pain. On behalf of the entire Astana Team my condolences go out to the family and friends of Michele Scarponi… Мы находимся в глубоком шоке, это огромное горе для всех нас, для семьи, друзей и коллег Микеле. Микеле Скарпони был великим чемпионом. Это огромная утрата, просто нет слов, чтобы выразить свою боль. От имени всей команды “Астана” приношу соболезнования родным и близким Микеле Скарпони… @michele.scarponi

Een bericht gedeeld door Alexandr Vinokurov🇰🇿 (@alexandrvinokurov) op

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
22 april 2017 12:28
Juist vanweg het tragische karakter van dit onderwerp (ik was zelf ook aardig van slag) is mijn verzoek om maat te houden mbt het aantal topics over dit nieuwsbericht.

Iedereen is logischerwijze geschokt, verslagen en verdrietig, maar het derde topic in een paar uur doet al aardig afbreuk aan dat karakter. Less is more in dit geval.

Het is niet zo dat Vino zijn uitspraken dusdanig anders en/of opmerkelijk zijn dat het ook nog maar iets toevoegt aan de eerdere 2 topics en dit is wmb absoluut geen onderwerp om uit te melken door een hele rits van (ex-)ploegleiders, collega's of andere betrokkenen een eigen topic te geven. Daarvoor is het te triest allemaal.

Edit redactie: Dat begrijpen we. De reactie van de ploegbaas vinden wij wel nieuwswaardig voor een apart bericht. Andere reacties zullen toegevoegd worden aan dit artikel.
22 april 2017 12:36
@King
+1
22 april 2017 13:23
Eens met Kingstown.
22 april 2017 14:26
Akkoord met de redactie. Dit is een site die snel nieuws en updates brengt, dus dit bericht is niet overbodig.
22 april 2017 14:26
+1 en dank aan reactie.
22 april 2017 19:04
De redactie gelooft wel in nieuwswaarde, maar censureert een hele, al bij al ingetogen, discussie over emotionaliteit en gejuich bij winst op een dag als deze, en pretendeert dat te doen 'uit respect voor Michele Scarponi'.
Sta me toe dat te betreuren - de discussie ging net over respect en collegialiteit - en de redactie meteen ook op te roepen de discussie in kwestie terug integraal online te plaatsen. Ik zag daar geen reaguurders.
Laten we als volwassenen reageren, in onderling respect. Waarvoor dank.
22 april 2017 20:07
-10 kingstown. Over respect gesproken.
23 april 2017 01:15
Liewe Westra is kennelijk ook nieuwswaardig. Beetje rare belofte onder de post van Kingstown.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.