Vinokourov over López: “We hebben de slag verloren, maar de oorlog nog niet”

maandag 20 mei 2019 om 15:48
Vinokourov over López: “We hebben de slag verloren, maar de oorlog nog niet”

López droeg enkele dagen de witte trui - foto: Cor Vos, archief

Astana likt de wonden na het grote tijdsverlies van kopman Miguel Ángel López in de tijdrit naar San Marino. De Colombiaanse klimmer verloor meer dan drie minuten en staat al op 4,5 minuut van Primož Roglič in het klassement. “Het was gewoon een slechte dag voor onze leider”, zegt ploegbaas Alexander Vinokourov op de ploegsite.


“Miguel Ángel kreeg een lekke band, vrij snel na de start. Dat gebeurde op een vlak en technisch deel, waardoor hij meteen tijd verloor”, beschrijft Vinokourov. “Hij probeerde zich terug te vechten op de klim. Hij was niet eens zo slechts daar, maar uiteindelijk verloor hij veel tijd. We hebben de slag verloren, maar de oorlog nog zeker niet.”

Vino benadrukt dat we pas negen dagen onderweg zijn. “De Giro finisht in Verona en we hebben nog veel dagen te gaan. Alle bergetappes liggen nog voor ons. Miguel Ángel is nog steeds onze kopman en we blijven ervoor vechten”, aldus de teambaas. Astana heeft met Pello Bilbao nog een renner op de tiende plek staan in het klassement.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.