Vinokourov zet na 2011 punt achter wielerloopbaan
vrijdag 28 januari 2011 om 22:23

Vinokourov zet na 2011 punt achter wielerloopbaan

Alexandre Vinokourov stopt na dit seizoen met wielrennen. Dat heeft de 37-jarige Kazachse volksheld vandaag bekend gemaakt op de ploegenpresentatie van zijn werkgever Astana. In zijn laatste seizoen richt Vinokourov zich nog eenmaal op de Tour de France, waar hij een goed klassement wil rijden maar vooral enkele dagen de gele trui om zijn schouders hoopt te zien.

“Enkele dagen in het geel rijden. Dat is een droom die ik nog wil verwezenlijken, al wordt het elk jaar moeilijker. Het is mijn laatste kans. Ik blijf niet rijden tot ik veertig ben. Op een bepaald ogenblik is het tijd om de fakkel door te geven. Ik zou nog door kunnen gaan en op mijn naam teren om geld te verdienen, maar dat motiveert me niet. Wat ik wil, is koersen winnen”, aldus de Kazach

De 37-jarige Vinokourov werd in 2003 al eens derde in de Tour de France. In datzelfde jaar won hij ook de Amstel Gold Race, en in 2005 boekte hij ook een klassieke zege in Luik-Bastenaken- Luik. In 2005 wist ‘Vino’ eveneens twee Touretappes te winnen. De Tour van 2007 begon hij vervolgens als topfavoriet, maar in de Pyreneeën moest hij de ronde verlaten na een positieve dopingtest. Eind 2009 keerde hij terug, om in 2010 wederom Luik-Bastenaken-Luik en een Touretappe te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.